Google ще показва и дупките по пътищата

0
Новата система ще използва освен GPS и вертикален аксемерометър за автоматична регистрация на големите дупки по пътя
Новата система ще използва освен GPS и вертикален аксемерометър за автоматична регистрация на големите дупки по пътя

В допълнение към приложението за предупреждението за трафик, Google ще използва GPS системата на автомобила за откриване на дупките по пътищата, съобщава Gizmodo.

Компанията ще нанася на картите си и неравностите по пътя.

Google ще използва тази информация, за да предостави на шофьорите по-удобен маршрут към дестинацията, към която са се запътили. Новата система ще използва освен GPS и вертикален аксемерометър за автоматична регистрация на големите дупки по пътя.

Google вече е подал патент за системата, която автоматично ще следи за качеството на настилката. Когато автомобилът премине през поредната неравност, датчиците за движение ще записват информацията колко силно се е разклатила колата и всички тези данни ще влизат в информационен облак.

Системата след това ще анализира записите и ще генерира индивидуален отчет за “здравето” на конкретното шосе. В бъдеще данните ще бъдат интегрирани в Google Maps и навигацията отрано ще предупреждава водачите за проблемите по пътната настилка. Ще бъде създадена и специална база за градските служби, която ще посочва къде се извършват ремонти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари