Google пуска търсачка за клипове

0
Разработката разширява възможностите за търсене на видео съдържание
Разработката разширява възможностите за търсене на видео съдържание Видео: ExpovistaTV

На всеки се е случвало да забрави заглавието на някой видео клип, който иска да гледа отново или покаже на някого.

Най-новата разработка на Google разширява възможностите на съществуващия изкуствен интелект (AI) за разпознаване на изображения в сферата на видео клиповете, обещавайки бъдеще, в което ще може лесно да се търси сред видео съдържание, което ще е с автоматично определяни етикети (тагове) от AI системата, пише Монитор.

Google Cloud Video Intelligence използва модели базирани на съществуващите Tensorflow структури, за да анализира и маркира клиповете, според съдържанието им. Системата може да търси клипове, добавяйки тагове на съществителни и глаголи, както и да оцени значението на маркираните елементи.

Системата анализира клиповете, кадър по кадър, определяйки всеки елемент в процентна стойност. Тази стойност, определя позицията на видеото в резултатите от търсенето в база данни от видеоклипове, в която може да се управлява по същия начин, както се търсят уеб страници или снимки.

В демонстрация на технологията, Google показа как системата може да посочи на потребителя определени моменти във видео, съдържащи обектите или събитията, които търси. Впечатляващото е, че системата може да идентифицира определена порода куче участваща във видеоклипа.

Инструментът е вече на разположение за компании в бета режим и може да отнеме известно време, преди системата да бъде широко интегрирана в основните ежедневни инструменти за търсене, но обещава ново ниво на детайлност на съдържанието, за близкото бъдеще, когато ще господства онлайн видео съдържанието.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари