Предизборният екип на Джо Байдън дебютира в TikTok

0
Клипът, публикуван в неделя, трае 26 секунди
Клипът, публикуван в неделя, трае 26 секунди Снимка: TikTok

Клипът, публикуван в неделя, трае 26 секунди

Президентът на САЩ Джо Байдън се присъедини със закъснение към TikTok на 11 февруари, като отбеляза дебюта си в платформата на социалната медия с 26-секунден видеоклип.

Този ход идва след острата критика на американското правителство към платформата за споделяне на видео през последните години, най-вече от страна на републиканците, но и от страна на администрацията на Байдън.

TikTok е собственост на китайската фирма ByteDance и е обвинявана от широк кръг американски политици, че е инструмент за пропаганда, използван от Пекин - нещо, което компанията яростно отрича.

В неделния видеоклип, публикуван в акаунта на кампанията @bidenhq, 81-годишният президент демократ засяга с лекота различни теми - от политиката до мача от първенството на НФЛ.

Запитан дали предпочита Супербоул или прочутото шоу на полувремето, което тази година бе оглавено от певеца Ъшър, той избира да гледа самата игра.

Запитан дали има таен заговор за фалшифициране на играта, за да може поп звездата Тейлър Суифт - която се среща със звездата на Канзас Сити Чийфс Травис Келсе - да използва славата си, за да подкрепи Байдън, президентът шеговито се впуска в необоснованата дясна конспиративна теория.

"Ще си навлека неприятности, ако ви кажа", казва той, цитиран от БГНЕС.

Позовавайки се на съображения за сигурност, редица отделни щати и федералното правителство забраниха приложението на официални правителствени устройства.

В Монтана наскоро съдия блокира стъпка на щатското правителство за пълна забрана на приложението.

Въпреки че платформата продължава да бъде обект на контрол от страна на Вашингтон, по-нататъшни федерални действия за забрана или ограничаване на използването на приложението изглежда вече не са в ход.

"Сега изглежда, че идеята за забрана се прокарваше по-скоро с цел да се извлекат политически точки, а не като сериозно усилие за законодателна дейност", заяви неотдавна пред британския вестник "Гардиън" Дейвид Грийн, адвокат по граждански права.

С наближаването на изборите платформата предоставя възможност за връзка с младите избиратели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари