Google Maps заменя синята икона за навигация с 3D анимации

1
Необходимо е само едно движение на пръстта, за да смените синята стрелка с иконка на традиционен седан, по-голям пикап или дори SUV
Необходимо е само едно движение на пръстта, за да смените синята стрелка с иконка на традиционен седан, по-голям пикап или дори SUV

Google Maps предлага много възможности за персонализация и синхронизира данните ни с другите услуги на компанията.

Милиони собственици на смартфони предпочитат платформата за своето пътуване, тъй като е лесна за използване и има добре познат интерфейс. Инженерите на Google вече експериментират с идеята да променят начина, по който изглежда класическата синя стрелка, указваща къде се намираме на пътя в Google Maps. Вместо това потребителите ще избират между 3D икони, които изобразяват автомобил.

Необходимо е само едно движение на пръстта, за да смените синята стрелка с иконка на традиционен седан, по-голям пикап или дори SUV, които се показват в приятни за очите червен, зелен и жълт цвят. Ако идеята не ви допада можете да продължите да работите с настоящата икона, както се свикнали досега, информира Engadget.

В момента тази функция е достъпна единствено за устройствата с iOS, но се очаква да бъде интегрирана и към смартфонитe с Аndroid, което вероятно ще се случи в следващите няколко седмици. 

Няма да е изненадващо, ако Google представят допълнителни възможности за избор на допълнителни икони от новотo меню. Собствениците на устройства с iOS могат да го активират с кликване върху синята стрелка в режим на навигация и да изберат една от трите нови икони с автомобили. Това нововъведение не е съществена промяна в начина на работа на услугата, но е допълнителен компонент, с който може да се забавляваме, докато пътуваме и използваме Google Maps. Едва ли ще се наложи да чакаме много преди да е налично и за Android.

Източник: digital.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари