Голям пожар унищожи детския отдел на библиотеката в Кубрат

0

Голям пожар е избухнал днес около 11:00 часа в град Кубрат

Огънят е възникнал на втория етаж и е обхванал детския отдел на местната библиотека. Помещенията се намират в сградата на читалището, построена още през 1891 година, съобщиха Русе Медиа.

На място са изпратени екипи на местната пожарна служба. Близо два часа е коствало на огнеборците да овладеят огнената стихия и да локализират огъня, за да не се разпространи и в други помещения на четириетажната сграда. Те са се справили въпреки проблемите – по време на гасителните действия единият от трите пожарни автомобила е дефектирал. От двигателя на „Татра“-та са започнали да излизат кълба пушеци и впоследствие е установено, че е изгорял.

При пожара няма данни за пострадали хора, но щетите са огромни. Напълно е унищожен целият инвентар, като по предварителна информация са изгорели близо 4000-5000 детски книги.

Предполага се, че причината за пожара е късо съединение в осветително тяло.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    плюс-минус
    Трагедия! Унищожено е духовно съкровище. Дано община Кубрат, съвместно с другите общини, да организира дарения на детска литература от граждани и организации, която след ремонт, да бъде отново достъпна за децата на Кубрат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари