Голям пожар край Казанлък

0
Както в Казанлък, така и Крън силният вятър се оказва основен разпространител на огъня
Както в Казанлък, така и Крън силният вятър се оказва основен разпространител на огъня Снимка: стоп кадър / Bulgaria on Air

Той се разрази на метри от бензиностанция

Пет екипа на "Пожарна безопасност" - Казанлък и още два от Стара Загора са изпратени да гасят големия пожар край Казанлък на Подбалканския път. Той се разрази на метри от бензиностанция в района на Вилно селище "Старите лозя".

По първоначална информация изоставени постройки са обхванати от огнената стихия. Изгоряла е и 55 дка борова гора, предаде Bulgaria ON AIR

"Пожарът се разпространява на три фронта. На север - към военния полигон, на изток - в посока Мъглиж, и на юг", коментира главен инспектор Станимир Тончев. Заради задимяването движението между София и Бургас беше спряно и в двете посоки.

Вследствие на огнената стихия 4-ма души са евакуирани. Двама от тях са настанени в социални жилища.

По-късно през деня пожар избухва и в село Крън, където отново горят сухи храсти. Движението между двете населени места се пренасочва през село Енина.

Кметът на село Крън е изпратил трактори да разорат пространството около горящите храсти, намиращи се на 200-300 метра от Института по розата. Към момента за нито един от двата пожара не е изисквана помощ за погасяване чрез хеликоптери. Както в Казанлък, така и Крън силният вятър се оказва основен разпространител на огъня.

Причините за пожара ще бъдат изяснени след неговото погасяване. Към момента няма информация за пострадали хора или опасност за гражданите.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари