Годеницата на Ангел: Убиха го насила!

2
Личната лекарка го уплаши, че трябва да влезе в болница, разказва Христина Пейкова
Личната лекарка го уплаши, че трябва да влезе в болница, разказва Христина Пейкова Видео: NOVA

Близките на певеца имат съмнения относно проведеното лечение

На 26 септември почина певецът Ангел. На 14 септември мъжът е приет с тежка двойна бронхопневмония в COVID отделението на болница „Княгиня Клементина”. За жалост състоянието му се влошава и дни по-късно е транспортиран в ИСУЛ. Близките на певеца имат съмнения относно проведеното лечение в лечебните заведения.

Той се разболя около 10 септември. Състоянието му беше добро – имаше кашлица и повишена температура, но беше адекватен. За мое и негово успокоение го накарах да си направи снимка - оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лечение с антибиотици. Лекува се около три дни като кашлицата леко намаля, но температурата му остана същата”, разказа пред NOVA годеницата на Ангел Христина Пейкова.

Личната лекарка съветва мъжа да си закупи апарат, който мери сатурацията. Устройството показва между 79 и 90.

Тя го изплаши, буквално, като му каза, че трябва да влезе в болница. Той се държа още един ден, нямаше задух, нямаше оплаквания. Вечерта на 13 септември започна да има лек задух, да се задъхва, докато ходи, но не е било нещо фатално. Като всеки нормален човек той реши да потърси лекарска помощ. На 14-и отива в две болници, за да бъде приет, но и от двете места му отказват. Казали са му, че няма положителен PCR тест”, разказва още жената.

Мъжът звъни и на тел. 112. На място пристига линейка, която също отказва да го откара в болница. Чрез познати семейството успява да открие място в Пета градска болница.

Когато постъпва, веднага му пускат кислород. Правят му и PCR тест, който е положителен, но нито той, нито аз сме виждали този тест. Едва ли не са му казали, че ако се е забавил с още един ден, е щяло да бъде фатално. През цялото време той е на кислород. Ангел започна да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, но лекарите му казали да не я маха”, заяви Христина.

На 23 септември певецът се влошава. Тогава го местят в ИСУЛ. Отново е поставен на кислород, антибиотици и кортикостероиди.

Още на 23 вечерта той започна да се чувства много зле. Казваше, че този кислород му пречи, че без маската се чувства по-добре, но не му дават да я свали. Сподели, че гърлото му е сухо, все едно го режат с нож, но никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го убили насила”, смята годеницата на певеца.

Екип на NOVA потърси и двете болници. От Пета градска болница заявиха, че се е наложило транспортиране до ИСУЛ, тъй като те нямат интензивни легла и, ако се наложи интубация, те не могат да я извършат. От ИСУЛ отказват коментар пред медиите, но са готови да поканят Христина на среща, за да й покажат всички документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук