Гешев скъса демонстративно оставката си

1
Главният прокурор дава извънредна пресконференция
Главният прокурор дава извънредна пресконференция Видео: NOVA

Главният прокурор дава извънредна пресконференция

Главният прокурор Иван Гешев обяви, че е подготвил оставката си, но я скъса демонстративно на пресконференция пред медиите, предаде NOVA.

Това се случва броени дни, след като номинираната от ГЕРБ - СДС за премиер Мария Габриел, а после - и шестима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, поискаха предсрочното му отстраняване.

Мотивът за искането на обвинителите от ВСС е тежко нарушение на служебните задължения от страна на Гешев във връзка с разследването на опита за атентат срещу него. Предложението беше подкрепено и от прокурори на Апелативната прокуратура – София.

"Не ме е страх! Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж. Историята помни смелите. Аз не знам дали съм смел, но правя каквото трябва, пък да става каквото ще. Като главен прокурор съм работил само и единствено за България. Думи като „родина”, „чест”, „вярност към приятелите”, колкото и да е старомодно, означават нещо. Може да съм допускал грешки, но това е нормално", заяви Гешев пред медиите в понеделник.

Той определи покушението срещу него като "целенасочен опит да бъде убит". И допълни, че експертизите ще покажат какво точно се е случило на 1 май. До момента той не говорел по темата "по лични причини".

Гешев се оплака от медийна атака срещу прокуратурата и в частност - срещу самия него. "Целта е, ако може да бъда привлечен като обвиняем и прокуратурата да бъде овладяна", заяви обвинител номер 1.

"Всичко започна преди месеци. Тогава получих предложение, завоалирано, казаха, че е от Бойко Борисов - да стана посланик или в Израел, или в Турция и евентуално да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех насериозно", разказа още обвинител номер 1.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Мушкай Гешооооо
    Мушкай Гешо,мушкай ги до край.Да хвърчат лайна и кръв.Мушкай безмилостно.....
  • 0
    2
    НАРОДА ДА ПОДКРЕПИ ГЕШЕВ...
    ЕЙ ГЕШЕВ,АРЕСТУВАЙ ГИ.ЧУКАЙ ГИ ДО БЕЗКРАЙ.НЕКА,НЕКА.С ТЕБ СЪМ.ОБРАЗУВАЙ ВСЯКАКЪВ ВИД РАЗСЛЕДВАНИЯ СРЕЩУ ГЕРБ,ДПС,СДС,ДБ.ПОДКРЕПЯМ ТЕ.МУШКАЙ КАТО БЯСНО КУЧЕ.СМЪКНИ ИМ ГАЩИТЕ.ИЗПЕЙ ГИ.ВИКАЙ ЕВРОПОЛ И ИНТЕРПОЛ.ОБАДИ СЕ НА ЦРУ И ФБР. АТАКА.НИТО КРАЧКА НАЗАД! -ОГЪН ! РАЗСЛЕДВАЙ РУСЕ ЗА ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ОТ ИДВАНЕТО НА ГЕРБ НА ВЛАСТ.ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ.ТРЪГВАЙ ОТ НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ,ПРЕЗ КЕЯ,ДИГАТА,ЦЕНТЪР,ФОНТАНИ И ВСЯКАКВИ ПРОГРАМИ И РЕМОНТИ.ОГЪН.ПРИЗОВИ НИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА.ИДВАМ.ДА ЖИВЕЕ ГЕШЕВ И ПОДКРЕПЯЩИТЕ ГО РУСЕНСКИ ПРОКУРОРИ ДО ЕДИН,ПОНЕ ДО СЕГА ДЕ... :-)))) 😁😁😁 Я НАПРАВЕТЕ ПОДПИСКА,АЙДЕ ИЗЛЕЗТЕ ПРЕД ГЕШЕВ,А НЕ ЗАД НЕГО.....АТАКА НАПРЕД
  • 17
    1
    ОПГ ГРОБ=ДПС
    Сега ако е истински мъж ще арестува и тикне зад решетките крадливата банкянска свиня, дето от нашите пари раздава за "магистрали" и пълни чекмеджетата с пачки и кюлчета за метресата и копелето в Барселона!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари