Гешев: Разследването „Барселонагейт“ се бави заради липса на отговор от властите в Испания

0
С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години, заяви главният прокурор
С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години, заяви главният прокурор Снимка: БНТ

Досъдебното производство, известно като "Барселонагейт" не е приключило, но се бави заради липсата на отговор от властите в Испания.

Това заяви главният прокурор Иван Гешев след като беше изслушан от групата за мониторинг на демокрация в ЕП, предава БНТ.

Евродепутатите са отправили към Гешев въпроси по конкретни производства на прокуратурата, сред които "Барселонагейт" и проверката за снимките с кюлчетата злато и пачките с пари в чекмеджетата на спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

Прокуратурата иска по-сериозно наблюдение върху България по механизма за върховенството на закона и по-интензивен диалог с европейските институции.

Групата за мониторинг на демокрация в Европейския парламент в Брюксел днес изслушва премиера Кирил Петков и главния прокурор Иван Гешев.

По думите му българската прокуратура е изключително притеснена, че последните месеци сериозно се заличава постигнатия напредък на страната ни след приемането на България в ЕС по линия на върховенството на закона и правата на човека.

С бързи крачки вървим към престъпността от началото на 90-те години и скоро това няма да може да бъде скрито за повечето български граждани. - каза Гешев.

Групата за мониторинг на демокрацията в ЕП наблюдава държави, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдение е и България.

През септември групата с председател нидерландският евродепутат от “Обнови Европа” София Ин’т Велд беше на посещение в София. В доклада след мисията евродепутатите констатираха, че корупцията по високите нива в България остава проблем.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ъ?
    Този капут сплескан защо още не е в затвора?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари