Методи Андреев: Да разследват и Бойко Борисов като поръчител на атентата срещу Гешев

4
Борисов има интерес разследванията за БарселонаГейт, пачки и кюлчета да не завършат, каза Методи Андреев
Борисов има интерес разследванията за БарселонаГейт, пачки и кюлчета да не завършат, каза Методи Андреев Снимка: БГНЕС

Борисов има интерес разследванията за БарселонаГейт, пачки и кюлчета да не завършат, каза Методи Андреев

Не мога да си представя, че някои от набелязаните за евентуални поръчители на атентата са пострадали съществено от дейността му - Божков, Цветан Василев, хората от NEXO се радват на добро здраве и стандарт. Никой не преследва Къро, Таки… Не мога да разбера защо от списъка на евентуалните поръчители е изваден Бойко Борисов. Той има интерес разследванията за БарселонаГейт, пачки и кюлчета да не завършат.

Това заяви в коментар за FROG NEWS Методи Андреев.

Ето и цялото интервю:

Господин Андреев, какво виждате на пръв поглед в цялата известна информация за предполагаемия атентат срещу главния прокурор Иван Гешев?

Аз съм един от така наречените “трапезни анализатори”, според експертите по национална сигурност и ще дам мнението си като такъв. Не съм антитерорист. Но като средно интелигентен българин си задавам въпроси, които могат да се сторят доста неудобни на хората, замесени в тази ситуация.

Имаме обща представа от това какво е свършил и какво не главния прокурор. Не мога да си представя, че някои от набелязаните за евентуални поръчители на атентата са пострадали съществено от дейността му. Божков се радва на добро здраве и стандарт в Дубай. Цветан Василев също се радва на добро здраве и стандарт в Белград. Хората от NEXO също са в добро състояние - никой не ги преследва. Никой не преследва Къро, Таки… Не виждам явни заплахи за тези хора, които да ги принудят да постъпят по този начин.

За да се прибегне до заплаха срещу главния прокурор, той трябва да извърши реални действия, да има вкарани в затвора, не заплашени от съд, както е било по време на битката на Джовани Фалконе в Италия. Там има стотици мафиоти - от най-мощните клонове на Коза Ностра, Ндрангета, вкарани в затворите.

Не мога да разбера защо от списъка на евентуалните поръчители е изваден Бойко Борисов.

Защо?

Както Божков е под заплаха, с обвинения, както Цветан Василев и всички останали подземни и надземни герои са заплашени от потенциални обвинения от главна прокуратура, Гешев наскоро говерше за “сребърниците на Юда”. Видимо намекваше спрямо бившия премиер Борисов, че едва ли не разследванията за кюлчетата, пачките, къщата в Барселона са приключили. Интерес ли има Борисов това да не завърши? Според мен има. Борисов има минало в СИК. Защо никой не го слага в сметките на евентуалните поръчители на този евентуален атентат.

Гешев иска много да прилича на Джовани Фалконе, но без да има неговия край. Той е загинал при знаменателен атентат, извършен под един мост. В него загиват охранители, негови сътрудници… Но Фалконе не се е движил като заплашено лице с членовете на неговото семейство. Искам да питам НСО има ли протокол, който забранява на заплашено лице (както от месеци внушава главния прокурор) да се движи в една кола с членовете на своето семейство. Аз, ако съм такова лице, ще искам службата да осигури отделна охрана за моето семейство. Мафиотите, колкото и да са жестоки, те не искат да убият членовете на семейството, а лицето, което им пречи. Никой не пита защо главния прокурор се е движил с членовете на семейството си.

Гешев се е движил с брониран автомобил. Те са направени така, че пряко падение от куршум не може да пробие нито стъклата, нито каросерията. Още по-малко осколки могат да го направят. Това е също бързо движещо се метално парче, но то няма характеристиката на кулршум, който има по-голяма пробивна сила.

Следващата митологема - тези 30-40 сантиметра кратер, който се е отворил. Вижте снимките - вие виждате ли такъв ров? Няма как да не личи на снимките. Това е сериозна дълбочина.

Експертите по национална сигурност в момента твърдят, че са разчитали на това конвоят да спре след взрива и стрелци на място да нападнат кортежа. Това звучи несериозно. Кортежът на охранявано лице се изнася възможно най-бързо, когато има заплаха за лицето. Той ускорява, не спира. Това е смешно твърдение. По този път до Самоков има доста малки мостови съоръжения, виадукти. Защо тези взривни устройства не са поставени там от тези хора? Тогава резултатът щеше да е в действителност много трагичен.

В момента всички разследват версията за атентат. Има ли някой сериозен експерт, който да разследва евентуална инсценировка?

Смятате ли, че има такива експерти?

Представяте ли си в какъв батак е държавата ни? Ако е атентат, това е атентат срещу държавата. Ако е обаче инсценировка, това значи че самата държава си има мафия.

От сутринта ни облъчват, че главният прокурор е жертва и държавността е заплашена. Нито един експерт не допуска възможността това да е инсценировка. Никой не мисли да разследва това.

Защо?

Защото току виж излезе истина. Някои казват - целта била взривът да преобърне автомобила и да нанесе поражения. Това е тежка бронирана кола, намалява скоростта в този участък, защото там има остър завой. Да си представим, че това е прав път и се движи със скорост 140-150 км/ч. Този взрив може да предизвика загуба на управление, автомобилът да катастрофира и тогава последиците да са трагични. Но ако това е била целта, защо взривът става на място, което е най-малко вероятно да доведе до този сценарий? Защо не го взривиха с РПГ? Главният прокурор заслужава и това, и дрон, и управляема ракета. Евентуалните поръчители вероятно имат финансови възможности. РПГ би свършил добра работа на това място.

Да речем, че въпросното разследване стигне до евентуалните извършители. Кой мислите, че ще бъде посочен като такъв и допускате ли, че някой може да бъде “сготвен”?

След като при КТБ не намериха връзка с Делян Пеевски, когато разследващ беше главния прокурор, след като и досега няма повдигнати обвинения за “тънките” магистрали, след като за кюлчетата, пачките и къщата в Барселона досега няма резултати, най-вероятно това ще бъдат хора, които очакваме да са назовани като видни противници на главния прокурор. Нищо чудно и протестиращите да посочат като замесени. Но ако се разследва обективно, трябва да разследват и евентуален умисъл от страна на Бойко Борисов.

Интересен е моментът, в който този предполагаем атентат се случи. Той дойде непосредствено след визитата на главния прокурор в Украйна, където се представи като виден борец срещу мрежата от руски шпиони у нас. Допускате ли, че може да се тръгне и по такава линия в разследването, която да подкрепи тезата на Гешев?

Очаквам в тази посока да тръгнат нещата, възможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Чича
    Тъпанар-М. Андреев като беше с тях ти беше хубаво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари