Германия спира обезщетенията за поставени под карантина

0
Неимунизираните в Германия повече няма да получават обезщетение - най-късно от първи ноември
Неимунизираните в Германия повече няма да получават обезщетение - най-късно от първи ноември Снимка: Wolfgang Kumm/dpa

Неимунизираните в Германия повече няма да получават обезщетение - най-късно от първи ноември

При отсъствие от работа заради правилата, наложени в рамките на пандемията, неимунизираните в Германия повече няма да получават обезщетение - най-късно от първи ноември, пише Дойче Веле

Договореността бе постигната на среща на здравните министри на национално и местно ниво, повечето от които подкрепиха идеята. Досега тези, които пребиваваха в карантина и поради това отсъстваха от работа, получаваха въпреки това заплатите си. Работодателите плащаха, след което средствата им биваха компенсирани.

А ето и конкретно за какво става дума: ако някой е бил в контакт с болен от Ковид-19 пациент или пък се е завърнал от рисков район, в повечето случаи след това трябва да остане в карантина. И ако не може да работи от вкъщи, местните власти му изплащат заплатата, при това в пълен размер (най-малкото за първите шест седмици, но карантината така или иначе не продължава по-дълго).

В провинция Баден-Вюртемберг на тези плащания вече беше сложен край, Райнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия обявиха, че възнамеряват да предприемат тази стъпка през октомври, а и редица други провинции декларираха същите намерения. Здравният министър Йенс Шпан също подкрепи идеята още преди десет дни - при положение, че така само се натоварват данъкоплатците, а "защо трябва да се плаща, щом някой не се е възползвал от възможността за безплатна имунизация, макар да е можел".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари