Германия спира да следи кой се е ваксинирал

2
Германия променя стратегията за борба с COVID-19
Германия променя стратегията за борба с COVID-19 Снимка: AFP

Германия променя стратегията за борба с COVID-19

След като ваксинираха напълно 59,4 процента от населението, германските власти обсъждат промяна на подхода си към пандемията от коронавируса, предаде ДПА.

Миналия петък провинция Северен Рейн-Вестфалия спря масовото проследяване на контактите на установени случаи на коронавирус, а провинция Баден-Вюртемберг планира да направи същото в бъдеще, съобщи здравното министерство на провинцията, потвърждавайки информацията на в."Зюддойче Цайтунг".

Това означава, че от посетителите на ресторанти, кина или музеи например, вече няма да се изисква да споделят личните си данни, използвайки мобилни приложения или писмени формуляри.

Досега събирането на тези лични данни бе необходимо, за да могат здравните власти да проследяват хора в случай на открит случай на коронавируса.

Ситуацията се промени, след като вече "има нарастващ брой ваксинирани и преболедували хора", обясни говорител на министерството.

Според Института "Роберт Кох" 49.4 милиона души в страната вече са напълно ваксинирани, а 53.5 милиона души (64.4 процента от населението) са получили първа доза ваксина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари