Германия се обърна и ще изключи Русия от SWIFT

3
По-рано Ройтерс съобщи, че решението Русия да бъде изключена от международната банкова система е въпрос на часове
По-рано Ройтерс съобщи, че решението Русия да бъде изключена от международната банкова система е въпрос на часове

Заради атаката на Русия срещу Украйна федералното правителство се обяви в полза на „целенасочено и функционално“ ограничаване на международната платежна система Swift

Работи се „под силен натиск“ как отделянето на Русия от Swift да бъде ограничено по такъв начин, че „да удари правилните хора“, съобщиха федералният външен министър Аналена Бербок и федерален министър на икономиката Робърт Хабек , предаде "Шпигел онлайн". По-рано Ройтерс съобщи, че решението Русия да бъде изключена от международната банкова система е въпрос на часове, предаде СЕГА

Тази сутрин украинският президент Володимир Зеленски призова във видеобръщение Германия и Унгария да се съгласят Русия да бъде изключена.

Първоначално външната министърка Ана-Лена Бербок оправда отказа на Берлин, като каза, че изключването на Русия би имало „обширен ефект“ и също така, че това ще се отрази на населението. А целта е да се санкционират само виновните за кръвопролитието в Украйна. Външният министър на Люксембург Жан Аселборн предупреди за опасността от "световна търговска криза", ако Русия бъде изключена.

Полският премиер Матеуш Моравецки критикува днес западни страни като Германия заради "примитивен егоизъм" пред лицето на войната в Украйна. „Днес няма място за такъв примитивен егоизъм, който виждаме в някои западни страни, включително и тук, в Германия, за съжаление“, каза Моравецки в Берлин преди срещата с германския канцлер Олаф Шолц.

Затова дойдох тук... да разтърся съвестта на Германия. За да решат най-накрая за санкции, които всъщност ще са смазващи“, каза той пред полски репортери.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари