Германия разследва над 20 000 престъпления, свързани с коронавируса

1
Вероятно съдебната система ще приключи всички производства чак следващата година
Вероятно съдебната система ще приключи всички производства чак следващата година Снимка: Leon Kuegeler, Reuters

Прокуратурата в Германия разглежда около 20 000 сигнала за нарушения на закона, свързани с коронавируса, съобщава вестник "Ди Велт", цитиран от Монитор.

"Престъпленията, свързани с продажбата на фалшиви маски, публикуването на дезинформация онлайн, фалшивите кандидатури за финансово подпомагане по програмите за коронавирус, както и разпространението на фалшиви лекарства, процъфтяват", коментира за изданието ръководителят на Немската асоциация на съдиите (ДРБ) Свен Ребен, като допълни, че вероятно съдебната система ще приключи всички производства чак следващата година.

"Ди Велт" подчертава, че повечето случаи на измамни субсидии са свързани с германската програма за помощ на засегнатите от коронавирус, която започна пролетта и приключи на 31 май. Междувременно, с около 7500 производства по подозрения в измама със субсидии и други измамни практики, разследващите в провинция Северен Рейн-Вестфалия имат най-голям брой дела за разглеждане, показват резултатите от проучването на ДРБ, публикувани от медията.

Следват Берлин и Бавария, като над 4500 и 2200 дела, свързании с коронавирус, достигат съответно до прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари