Германия изключва нова сделка за Брекзит

0
Не вижда никакви шансове за предоговаряне на пакета
Не вижда никакви шансове за предоговаряне на пакета Снимка: ThinkStock/Getty Images

Германския министър по въпросите на Европейския съюз Михаел Рот изключва нова сделка за Brexit.

Подалата оставка като премиер на Великобритания Тереза Мей договори споразумение за оттегляне на Великобритания с ЕС след месеци на трудни преговори, но собствените й депутати отказаха да я подкрепят няколко пъти.

"Не виждам никакви шансове за предоговаряне на пакета, споразумението за оттегляне е споразумение за оттегляне и аз не виждам никакво желание да започнат нови преговори в рамките на Европейския съюз," каза Рот преди редовната среща с колегите си от ЕС в Люксембург, предава NOVA.

Миналата седмица той каза, че не вижда "никакво желание за подновяване на преговорите с Великобритания от самото начало” и призова кандидатите, които искат да заемат длъжността на Тереза Мей като премиер и лидер на торите, да имат предвид това по време на вътрешнопартийната си кампания.

След като не е успяла да постигне споразумение чрез парламента, Тереза Мей се оказа под нарастващ натиск от страна на собствената си партия и подаде оставка като лидер на торите и премиер на 7 юни. Очаква се консервативната партия да назначи нов лидер, който ще замени Мей и като министър-председател до края на юли.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари