ГЕРБ: Има хора над закона, които си поръчват ликвидиране на съдилища и потъване на дела

1
Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки, да потънат няколко години, каза Дани Каназирева
Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки, да потънат няколко години, каза Дани Каназирева

Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки, да потънат няколко години, каза Дани Каназирева

Комисията по конституционни и правни въпроси прие на второ четене промените в Закона за съдебната власт, с които се закриват специализираният съд и специализираната прокуратура.

"Ако преди тази комисия имах съмнение, след вчерашния ден и правната уредба на статута на магистратите, мога да кажа категорично, че целта не е каквато и да е промяна в полза на обществото. Целта е делата в специализирания съд, които са изключително тежки, да потънат няколко години, докато магистратите обжалват статута си, който не бе уреден дори в унисон с Конституцията на Република България. След целия този натиск, делата ще започнат отначало." Това заяви депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева в ефира на "България сутрин".

По думите ѝ давностните срокове ще изтекат, губещ ще бъде народът, а печеливши - обвиняемите лица.

"Това, което се върши, е престъпление, не реформа. Това е съдебна поръчка. Явно има хора над закона, които си поръчват ликвидиране на цели съдилища и потъването на изключително тежки и големи дела", смята Каназирева.

Според депутата от ГЕРБ се предизвиква хаос във всяка една обществена сфера, включително и при борбата с организираната престъпност.

"Един път - че тези дела се връщат и реални присъди няма да има. Втори път - връщайки организираната престъпност на регионално ниво - там, където тези групи и тарторите им имат трайно установени позиции и контакти с местните общности. Трети път - дела, по които има успеваемост, започват отначало", заяви Каназирева.

Тя коментира и предложението на БСП хартиените бюлетини да бъдат върнати при гласуване.

"Нашата позиция е била ясна и последователна - отнемането на правото да се гласува и чрез хартиена бюлетина нарушава равното избирателно право. По този начин бяха ощетени много големи слоеве от българското общество", изтъкна депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че машините са били отречени в Европа, тъй като не могат да установят ефективен граждански контрол при отчитането на резултата от гласуване.

"Предсрочните избори са закъснели. Управлението в България е опасно за страната ни. Липсват държавническо поведение и решения за която и да е криза, в който и да е обществен сектор", каза тя.

Относно видеообръщението на министъра на културата Атанас Атанасов, което предизвика огромен интерес в обществото, Каназирева каза: "За съжаление, за мен е трагично, а не комично. Това видео обобщи цялата ситуация и поведение на "промяната" в България".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Мунчо
    Не спирай да духаш на Тиквомир.
  • 3
    2
    Тиквуний Джипков
    Тази лъжлива патка мина през 3-4-5 партии, за да може да лъже, маже и краде! В ОПГ ГРОБ ще е най-добре!
  • 3
    1
    Без име
    Има и други хора над закона , които си назначаваха главни прокурори, за да не ги разследват за кражбите и далаверите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари