Димитър Бербатов: Ще се кандидатирам за президент на БФС

5
Битката всъщност е за българския футбол, заяви Димитър Бербатов
Битката всъщност е за българския футбол, заяви Димитър Бербатов Снимка: БГНЕС

Битката всъщност е за българския футбол, заяви Димитър Бербатов

Ще се кандидатирам за президент на БФС, но битката всъщност е за българския футбол. Това заяви бившият нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов в предаването „Още от деня“ по БНТ. Той потвърди, че ще се яви на предстоящия изборен Конгрес на родната централа през следващата 2024 година – датата за Общото събрание и дневният ред, по който ще се проведе то, ще бъдат допълнително уточнени на предстоящото заседание на Изпълкома на 6 декември.

„Времето, което аз и моят екип започнахме тази борба, която ще стане на три години. Нещата ще бъдат докарани до край. Фактът, че се получи така чаканата от всички оставка, говори красноречиво“, започна реализатор номер 1 в историята на националния ни отбор по повод хвърлената от Борислав Михайлов оставка като президент на Българския футболен съюз по-рано тази седмица.

Бербатов ще се яви на следващите президентски избори, които се очаква да бъдат в средата на месец март догодина – през октомври 2021 той загуби битката с Михайлов по противоречив начин, а делата след онзи Конгрес продължават и до ден-днешен.

„Разбира се, че ще се кандидатирам за президент, но битката всъщност е за българския футбол и това управление, което вече 18 години продължава да прави нещата не както трябва. Настана време разделно за всички, които обичат футбола, да им покажат, че мястото не им е тук. Последва закъснялата оставка, която е за втори път. Борбата е тази да се направи така, че футболът ни да тръгне в друга посока, тъй като във всяко ново управление, когато властта те опиянява и минава много дълго време, ти забравяш да направиш правилните оценки, точните решения и се вижда на какво дередже е футболът ни в момента“, коментира още бившият национал на България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари