Георги Самандов: Българите не могат да пестят повече, цените ще са непосилни

2
Транзитираме количество 8 пъти по-голямо от нашата консумация, изчисли бившият зам.-министър на енергетиката
Транзитираме количество 8 пъти по-голямо от нашата консумация, изчисли бившият зам.-министър на енергетиката Снимка: bTV

Затваряне на болници, производства и принудителни дървени ваканции в училищата прогнозира бившият зам.-енергиен министър

"Кризата няма да бъде физическа, а финансова, цената ще скочи много нагоре. От това една група посредници ще спечелят", коментира бившият зам.-енергиен министър Георги Самандов в студиото на Bulgaria ON AIR

Той прогнозира тежки последствия, особено през идващата зима.

"Българите не могат да пестят повече. Първо ще платим като общество, непосилните цени и липсата на възможност за компенсации вероятно ще доведат до затваряне на болници, на производства, принудителни дървени ваканции. Дойната крава на т.нар. компенсации е АЕЦ "Козлодуй", но мисля, че не може да издържа вече при цени 1400 лв. на мегаватчас.", очерта близкото бъдеще Самандов .

По думите на представителя на "Български възход" предишните управляващи са сгрешили с поръчката на танкери с втечнен американски газ, защото няма инфраструктура, по която да достигне безпроблемно до страната ни. Убеден е, че страната ни може да печели много от транзитното преминаване на газ.

"Въпросът е защо България продължава да се държи като статист, след като ние сме на входна точка за Европа. Този газ минава през нашата инфраструктура за Унгария, Сърбия, Румъния и Гърция. Транзитираме количество 8 пъти по-голямо от нашата консумация", изчисли Георги Самандов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари