Георги Гергов: Не одобрявам войната, но аз съм по убеждение русофил и български патриот

2
Той подчерта, че има 5-годишен консулски мандат и няма намерение да се откаже предсрочно от него
Той подчерта, че има 5-годишен консулски мандат и няма намерение да се откаже предсрочно от него Снимка: БГНЕС

Той подчерта, че има 5-годишен консулски мандат и няма намерение да се откаже предсрочно от него

Не одобрявам войната, но аз съм по убеждение русофил и винаги български патриот.

Това каза пред БНР почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов, бизнесмен и мажоритарен собственик на Пловдивския панаир, бивш член на партийното ръководство на БСП.

Той подчерта, че има 5-годишен консулски мандат и няма намерение да се откаже предсрочно от него заради настоящата ситуация в Русия и войната в Украйна, в която, по думите му, се избиват два братски славянски народа:

"Няма да мога да се гледам в очите, ако кажа, че не искам да съм почетен консул, защото ме е страх или съм си сменил убеждението. нито съм си сменил партията, нито убеждението. ... Ние не знаем какво Путин прави в Украйна. Всичко, което се говори, са политически неща. Ние не знаем защо американците спират помощите и англичаните спират помощите. Всичко това не са ли политически договорки и всичко останало", коментира Гергов.

В предаването "РадиоТочка" бизнесменът Георги Гергов изказа мнение, че в този момент България трябва да има правителство:

"Не ме интересува сглобка ли ще е, коалиция ли ще е, каквото и да е. Но трябва да има правителство. ... Сега са такива времената. Всичко това (напрежението между партиите в управлението - б.р.) ще изтече в канала. Бизнесът разчита на разума на политиците да направят всичко възможно България да има правителство".

"Бизнесът има нужда от здраво правителство. Усещам го и по Панаира. Есенното изложение беше изключително слабо, защото не дойдоха немските фирми, които до 40% правят ишлеме в България. Те не дойдоха на панаира тук, защото складовете им са пълни със стока и не могат да я продават. Бизнесът зависи от това какво правят господа политиците. Трябва да има правителство, което да защитава интересите на бизнеса, защото всички останали хора разчитат на бизнеса".

Според Георги Гергов назначенията в регулаторите винаги са били политически решения:

"Дайте ми пример с някой регулатор, където да не е политическа фигура! Някъде ми кажете, че не е политическа фигура. Всеки гледа да пробута неговия човек, не е въпросът в това да пробуташ човека, а да се сложат хора, които да могат и да разбират. ... И сега ще сложат близки до партийните централи, винаги така е било".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари