Над 100 социалисти напуснаха БСП в Пловдив

1
В позиция на Градския съвет на левицата наричат напускащите "не социалисти, а служители на едрия капитал"
В позиция на Градския съвет на левицата наричат напускащите "не социалисти, а служители на едрия капитал" Снимка: БТА

В позиция на Градския съвет на левицата наричат напускащите "не социалисти, а служители на едрия капитал"

Над 100 социалисти начело с общинските съветници напуснаха БСП - Пловдив. Групата в местния парламент ще се казва вече "Алтернатива за Пловдив", съобщиха от пресцентъра на БСП - Пловдив.

Общинските съветници Николай Радев, доц. Ангел Иванов, Добромира Тошева, Тодор Стоилов и инж. Йордан Василев също напуснаха пловдивската организация на БСП. Съветническата група "Алтернатива за Пловдив" ще отстоява автентичните леви ценности в местната политика, посочват от организацията в Пловдив.

Заедно с тях напускат още 109 активни членове на партията в Пловдив. "След позорния съботен конгрес, социалистите масово заявяват, че БСП на Нинова не е тяхната партия. Купчината от заявления ще бъдат изпратени на "Позитано" 20, тъй като пловдивската централа не работи", пише още в съобщението.

"Не социалисти, а служители на едрия капитал напуснаха градската партийна организация", гласи позиция на Градския съвет на БСП-Пловдив относно напусналите членове на партията в града под тепетата.

"Благодарим им! През изминалата година те се самоотлъчиха от Българската социалистическа партия, години наред манипулираха редица партийни организации и по този начин подбираха делегатите, чрез които владееха организацията в Пловдив. Но всичко излезе наяве. Това са хора, които бяха избрани от листата на „БСП за България“ и с левите гласове в Пловдив. Те трябва да напуснат Общинския съвет на Пловдив, а не лицемерно да лъжат социалистите и пловдивските граждани", се казва още в позицията на Градския съвет на БСП - Пловдив.

Напусналите за тях "отдавна не са част от социалистическата партия, защото най-висшият орган, Конференцията, вече се е разграничила от тях! Опитвайки се да отделят хора от БСП, те усетиха съпротива от нашите членове през изминалите дни. Техните души са продадени за лични и користни изгоди. Социалистическият идеал не е за продан! Гражданите на Пловдив ясно осъзнаха, че те не са съветници на БСП, а обслужват лицето Георги Тодоров Гергов и интересите на ГЕРБ".

"Гласуваха за пробива на „Водната палата“, за зала „Строител“, за застрояването на 81 декара до „Гребна база“, както и за приемането на акциите на „Международен Панаир Пловдив“ АД, се изброява още в позицията, разпространена от пресцентъра на БСП.

"С последните свои действия дори временната комисия за установяване на всички факти, свързани с поемането на пълния контрол на Панаира, в официалния си доклад, изпратен до главния прокурор на Република България и Агенцията за държавна финансова инспекция, ги определи като съветници на Георги Гергов! Истинската левица в Пловдив не може да бъде сломена от хора, които го обслужват. Напротив, това е шанс за оздравяване и пречистване на партията в нашия град", категорични са градските съветници, цитирани от БТА.

Само преди ден и в пернишката организация се вдигнаха срещу Корнелия Нинова, като 50 членове, включително кметът Станислав Владимиров обявиха, че напускат БСП. Мотивът е несъгласие с ръководството на "Позитано" 20, което изключи 14 членове на партията в събота. До тяхното изключване пък се стигна след като голяма част от социалистите се качиха на сцената на зала 3 в НДК, искайки оставката на Корнелия Нинова, което конгресът на БПС прие за недостойно поведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари