Георг Георгиев: България се върна на световната дипломатическа карта

0
В миналия парламент единствените инициатори за военна помощ за Украйна бяхме ние от ГЕРБ
В миналия парламент единствените инициатори за военна помощ за Украйна бяхме ние от ГЕРБ Снимка: bTV

В миналия парламент единствените инициатори за военна помощ за Украйна бяхме ние от ГЕРБ

Хубавото е, че с това посещение изглежда, че България се връща на световната дипломатическа карта. То можеше да се осъществи много по-рано, ако миналата година не държахме в кулоарите на НС външния министър Колеба. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Решенията днес в НС касаят сектор отбрана, енергетика и политиката, посочи той.

„Тази декларация казва, че суверенна държава има право да прави суверен избор. Право е на украинския народ да решава кое е на-добро за неговото бъдеще“, изтъкна депутатът.

По повод решението за продажба на оборудването на АЕЦ Белене на Украйна, Георгиев заяви: „Тази инициатива не беше на Продължаваме промяната, а на ГЕРБ. Озадачих се от начина, по който се проведе тази дискусия. България може да извлече само позитив от тази сделка. Украйна се нуждае от тези реактори и има установката, на която може да го постави“, заяви Георг Георгиев.

„Тези, които са били уязвени, сме ние. Ако миналата година не бяха такива реалности и правителството се бе отнесло с Украйна, както сега – реалностите щяха да са други. Не може друг да си преписва заслугите ни. В миналия парламент единствените инициатори за военна помощ за Украйна бяхме ние от ГЕРБ. Не сме ние, които отправят критика, а само напомняме“, поясни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    руски запъртък
    йсдф, почвам да ми мисля че те е гнясала американска черна свиня
  • -9
    3
    Браво
    Слава на Украйна, слава на Зеленски!
  • 8
    2
    йсдф
    почвам да си мисля че това правителство е съставено от американските свини за да направят ей тея простоии пък после да става каквото ще понеже америкаските мърши ни имат за един от многото си васали и роби в европа ама понеже толкова време нямаме правителство и никой не ги слуша накрая се намесиха - до един всичките в това правителство още имат американски фекалии и семенна течност по лицето и в устата
  • 11
    1
    Роги
    За съжеление нито украинския още по малко българският народи ги питат какво искат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари