Генералният секретар на ООН пристига в Анкара днес

1
Антониу Гутериш ще посети Москва на 26 април
Антониу Гутериш ще посети Москва на 26 април Снимка: Ройтерс

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш в неделя ще пристигне в Анкара, съобщиха от офиса на ръководителя на световната организация.

Гутериш планира да се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган в Турция. Темите на предстоящите разговори все още не са очертани, посочват ТАСС и БТА.

Генералният секретар на ООН ще посети Москва на 26 април. Той ще се срещне с руския външен министър Сергей Лавров и ще бъде приет от президента Владимир Путин. Два дни по-късно, на 28 април, Гутериш ще посети Украйна ще проведе разговори с министъра на външните работи Дмитрий Кулеба и президента Володимир Зеленски.

В началото на миналата седмица Гутериш изпрати писма до президента Путин и украинския му колега Володимир Зеленски с молба за срещи в Москва и Киев, посочва Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари