Генерал Съби Събев: Не виждам основания да бъде искана оставката на Тодор Тагарев

1
Военният експерт предлага референдум за казуса с датата на Националния ни празник
Военният експерт предлага референдум за казуса с датата на Националния ни празник Видео: Euronews Bulgaria

Военният експерт предлага референдум за казуса с датата на Националния ни празник

Днешният ден е Национален празник и е редно да си спомним с благодарност за всички, които са загинали за нашата свобода – сред тях има украински, финландски, руски и други войници, които са служили в Руската императорска армия. Това заяви в „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria военният експерт ген. Съби Събев.

Според него има основания за дискусия за това дали трябва да сменим Националния си празник, като според него въпросът би следвало да се реши на референдум.

"Това, между другото, е една доста спорна дата. Българската държава не е създадена на трети март, историята ясно казва кога е създадена, така че това е въпрос, който очевидно предстои да бъде решен. Въпросът за свободата, за армията, това са фундаменти в националния дух на всяка една страна."

Мисля, че доста трябва да се направи, за да може българската армия да застане на мястото, на което трябва да бъде като национална отбранителна институция, не само на национално ниво, но и в рамките на съюзите, в които членуваме – НАТО и ЕС“, отбеляза още Съби Събев.

По думите му се правят стъпки в тази насока, но политиката по отношение на това не е последователна пред последните 30 години.

Ген. Съби Събев коментира и казуса с поисканата оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев от Бойко Борисов, Делян Пеевски, както и от опозицията. Според ген. Събев няма основания за тези искания, защото причините са изцяло политически.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    До 3
    Долен комунистически олигофрен !
  • 4
    3
    чичомиткобрат
    Има защо да му се иска оставката - наредено му е да се опитва с другите си олигофрени да ни вкарат във война. Освен че трябва да бъде отстранен, трябва и да бъде хвърлен в каторгата 25 години да копае въглища и да ги носи с ръчна количка окован във вериги.
  • 7
    2
    русенец
    Много ни станаха генералите, редници няма! Иначе и Събев и Тагаров са от съветската школа, може би затова сега така се напъват да се харесат на новите господари!
  • 6
    1
    Анчо
    Не знам,ястреби ли са или гарвани,но Събев и Тагарев са като две капки вода?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари