Костадин Костадинов: Тагарев е агент, трябва да бъде съден за шпионаж

4
Висш молдовски държавник - българин е санкциониран от Европейския съюз, разкри лидерът на „Възраждане“
Висш молдовски държавник - българин е санкциониран от Европейския съюз, разкри лидерът на „Възраждане“ Снимка: БТА

Костадин Костадинов отново заяви, че "Възраждане" настояват за оставката на правителството и за предсрочни избори

От „Възраждане“ излязоха с декларация, в която посочват, че висш молдовски държавник - българин в Молдова, е с наложени санкции от Европейския съюз. Костадин Костадинов прочете декларацията от парламентарната трибуна. Той припомни, че в понеделник в парламента на Украйна е била делегация на българското правителство, водена от министър-председателя на Република България акад. Николай Денков. Станахме свидетели на поредните изключително срамни моменти от най-новата българска история, смята Костадинов. По думите му най-лошото от всичко е, че това става пред държава, която има проблемно настояще и не много ясно какво точно бъдеще. Той коментира, че докато се е случвало това "геополитическо навеждане", българската общност в Украйна не е получила никакво внимание от представителите на българската власт и изпълнителна власт.

Още по-лошото обаче е, че в една съседна на Украйна държава – Молдова, българите имат абсолютно същите проблеми, и то даже още по-тежки, каза лидерът на „Възраждане“. Костадинов информира, че делегация на „Възраждане“ е била в молдовския парламент. По думите на депутата техните молдовски приятели са споделили, че български посланик не е ходил при тях от години. Той каза, че преди седмица в Молдова се е случило нещо безпрецедентно. Висш молдовски държавник - българин беше с наложени санкции от Европейския съюз (ЕС), информира Костадинов, предаде БТА.

По-късно в кулоарите на парламента Костадинов уточни, че санкциите от ЕС срещу българина, са относно покана, която той е имал, за среща с президента на Република Татарстан. Такава среща не е била осъществена в крайна сметка, но само за това, че е имал покана, му се налагат санкции, обясни той.

Лидерът на „Възраждане“ уточни, че те са се обърнали към представители на външно министерство, за да попитат защо българското външно министерство не са реагирали на този по думите му позорен за нас акт, защото това е санкция срещу българин на висша позиция в приятелска на нас страна – Молдова. Отговорът беше, че не знаят за това, допълни той.

Костадинов каза, че докато българите в една съседна държава страдат от политиката на ЕС, българското парламентарно и политическо ръководство в рамките на последните три седмици е било два пъти в украинската столица.

В отговор на въпрос лидерът на „Възраждане“ коментира пред журналисти работата на министъра на отбраната Тодор Тагарев и каза, че той трябва да бъде "обвиняем и съден за шпионаж в полза на чужда държава". "Той е агент", смята Костадинов.

Костадинов отново заяви, че "Възраждане" настояват за оставката на правителството и за предсрочни избори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    мхм
    Росен Гацов купи си вазелин и чакай циганите, после пък чакай руснаците да те освободят от новото циганско анално иго
  • -5
    4
    Росен Гацов
    Гответе се също така и за цигански безчинства, много по страшни от тия досега.
  • -6
    3
    Росен Гацов
    Глупаци, на всички ни е ясно кой какъв е и какво руши в остатъците от някогашната държава България. Вече няма нужда ни от троли, ни от техните коментари. Гответе се за високи цени и за война. Толкоз!
  • 5
    2
    мхм
    коцето с кво е по-различен, а да надупен в друга посока
  • 13
    1
    Напомням
    "Който копае гроб другиму, сам пада в него." А кой праща партийна делегация в държавата обявила ни за вражеска?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари