ГДБОП задържа Кристиян Христов преди пресконференцията за „Осемте джуджета“

0
Той е работил за Любена и Петьо Петрови и е "запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури"
Той е работил за Любена и Петьо Петрови и е "запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури" Снимка: Христо Касабов / БТА

Той е работил за Любена и Петьо Петрови и е "запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури"

Кристиян Христов, който трябваше да даде пресконференция, свързана с "Осемте джуджета", беше задържан малко преди началния ѝ час от служители на ГДБОП.

Пресконференцията, озаглавена "Осемте джуджета" отвътре и порочните методи за овладяване на съдебната система", бе обявена за 14 часа в Националния пресклуб на БТА.

Минути по-рано обаче, пред сградата на агенцията, служители на ГДБОП наредиха на Кристиян Христов да се качи в кола на главната дирекция, която го отведе, предаде БТА.

Христов не е оказал съпротива, макар и няколко минути да е настоявал първо да даде преконференцията и след това да бъде отведен от полицаите. Служителите на МВР не се съгласиха и заявиха че трябва да тръгне с тях сега "за разговор" и едва след това ще може да даде пресконференция.

Формалният собственик на дружествата "Изамет" Кристиян Христов е замесен в скандала, станал известен като "Осемте джуджета". Работил е за Любена и Петьо Петрови и е запознат с порочните практики за овладяване на прокуратурата и други държавни структури, пише в анонса на пресконференцията, която Христов трябваше да даде.

По информация на "24 часа" прокуратурата е постановила Христов да бъде арестуван по разследването, заради което в понеделник вечерта имаше акция в известен столичен ресторант, а Петров (бивш шеф на Столичното следствие) и Размиг Чакърян-Ами бяха обявени за издирване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари