ГДБОП: Няма нерегламентиран достъп до лични данни

0
В ранните часове на 15 октомври 2022 г. неизвестни лица предприеха атаки към правителствени сайтове
В ранните часове на 15 октомври 2022 г. неизвестни лица предприеха атаки към правителствени сайтове

Това обявиха разследващите по повод хакерската атака към български институционални сайтове

Отдел "Киберпрестъпност“ на ГДБОП, заедно с други компетентни структури, извършва проверка и предприема съвместни мерки за неутрализиране на хакерски атаки от вида Отказ от услуга/DDoS. Въпросните атаки не засягат съдържанието на интернет сайтовете, а само затрудняват достъпа до тях. Няма нерегламентиран достъп до лични данни.

В ранните часове на 15 октомври 2022 г. неизвестни лица са предприели атаки към няколко български интернет сайта на правителствени организации, летища, медии и телекомуникационни доставчици. За времето на инцидента атакуваните сайтове са били временно недостъпни или зареждането им е било затруднено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    До 1
    Щедро дарявам качествен материал за лайномет.
  • 2
    1
    daskal
    Просто всички лични данни са предоиставени на сащническите служби, а това е така от 1990 година досега и занапред, докато България не обяви сащ за агресор!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари