Газова бутилка взриви жилище в Лясковец, евакуираха съседите

0
За щастие, при инцидента няма пострадали хора
За щастие, при инцидента няма пострадали хора Снимка: Dunavmost, архив

Пореден взрив на газова бутилка

Този път инцидентът е в Лясковец, като сигнал за случилото се е подаден на телефон 112 в 17:05 ч. във вторник. На ул. „Иван Камбуров“ пристигат екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ – Горна Оряховица.

При взрива на газовата бутилка е последвало възпламеняване в засегнатия апартамент на първия етаж на жилищната кооперация. Наложило се е огнеборците да евакуират хора от горния етаж, които не можели да излязат от общия вход, научи „Борба“.

Трима от служителите на дирекцията за пожарна безопасност успяват да ликвидират пламъците и да предотвратят по-сериозно възпламеняване на сградата. Въпреки бързата им намеса обаче огънят е унищожил част от домашното имущество на домакинството – електрически уреди, дрехи, хранителни продукти и т.н. За щастие, при инцидента няма пострадали хора.

Миналата седмица отново спасителните служби реагираха на произшествие вследствие на неизправна газова бутилка. Тогава 85-годишен мъж и 83-годишната му съпруга от Горна Оряховица получиха сериозни изгаряния и се наложи да бъдат транспортирани за лечение в Клиниката по изгаряния в Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари