Гърция замрази активите на евродепутатката Ева Кайли

1
Заподозряна е в пране на пари
Заподозряна е в пране на пари Снимка: БГНЕС

Заподозряна е в пране на пари

Гръцката Агенция за борба с прането на пари откри учредена фирма за недвижими имоти на името на заподозряната в пране на пари евродепутатка Ева Кайли и нейния съпруг със седалище в Атина, пише „Катимерини“, цитирана от БТА.

Агенцията установи, че преди един месец е учредена фирма с предмет на дейност търговия и експлоатация на недвижими имоти на името на Ева Кайли и нейния съпруг.

Фирмата е със седалище в центъра на Атина, квартал Колонаки, и са замразени всички активи, докато се извършва проверка на общата ѝ дейност.

Веднага след събитията в Европейския парламент председателят на агенцията и прокурор във Върховния съд Хараламбос Вурлиотис издаде заповед за замразяване на активите на евродепутатката.

Мярката се прилага и за близките на Ева Кайли, като се отнася за недвижими имоти, банкови сметки, финансови продукти от всякакъв вид, компании и участия в тях.

Замразяването има за цел да намери и блокира парични суми или скъпи движими вещи (подаръци), за които може да се докаже, че са свързани с прането на пари, престъпление, за което вече са повдигнати обвинения към Ева Кайли и нейния съпруг от белгийските власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари