Гърция подготвя споразумение с България за възстановяване на туризма

0
Целта на двустранните споразумения е да се създадат безопасни коридори, през които Гърция да може са привлича туристите през летния сезон
Целта на двустранните споразумения е да се създадат безопасни коридори, през които Гърция да може са привлича туристите през летния сезон

Гърция ще сключи междуправителствени споразумения в областта на туризма с България, Австрия, Израел и Кипър, предаде БТА, като цитира съобщение на гръцката телевизия Скай. 

Към тези четири държави вероятно ще се присъединят и други, които успяват да контролират разпространението на коронавируса като Дания, Норвегия, Чехия и Австралия. Целта на двустранните споразумения е да се създадат безопасни коридори, през които Гърция да може са привлича туристите през летния сезон.

Преди дни гръцките хотелиери настояха правителството да осигури облекчен достъп на туристи през граничните пунктове от България. Хотелиерите предложиха да се въведе туристически коридор по граничните пунктове с България, които вероятно ще се използват не само от балканските страни. Заради ограниченията в авиотранспорта собствениците на хотели в Гърция насочват вниманието си към туристите, които могат да влязат в страната през сухопътните граници с България и Северна Македония. В писмо до правителството на премиера Кириакос Мицотакис те настояха да се постигне дипломатическо споразумение за по-интензивно преминаване на туристите с автомобилен транспорт.

В началото на следващата седмица се очаква правителството в Атина да представи цялостен план за отварянето на туризма. Гърция изрази задоволство от представените вчера от ЕК насоки за рестартиране на туризма в страните членки, блокиран заради разпространението на коронавируса. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари