Гърция отчете ръст на хоспитализациите с Ковид-19

0
Подвариантът EG.5 или Eris нараства
Подвариантът EG.5 или Eris нараства

Подвариантът EG.5 или Eris нараства

Нов ръст на хоспитализациите с Covid-19 и разпространението на вируса SARS-CoV-2 е регистриран в Гърция, като подвариантът EG.5, или Eris, нараства, съобщава електронното издание на в. Kathimerini, предава Труд.

В своя седмичен доклад Националната организация за обществено здраве (EODY) отбеляза, че 563 пациенти са били хоспитализирани с Covid-19 на 7-13 август, което е почти 100 повече от седмицата по-рано.

Увеличаването на разпространението се подкрепя и от резултатите от тестовете на Националната епидемиологична мрежа за отпадъчни води, които показаха възходяща тенденция в средния седмичен вирусен товар на SARS-CoV-2 в градските отпадъчни води в големите градове около Гърция. Незначителна низходяща тенденция се наблюдава в Атика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    88
    Да разбираме, че войната в Украйна ще приключва скоро. Щото ги редувате
  • 2
    1
    Дора Петрова
    Коронавируси винаги е имало. Просто така се казва тяхната група. Може да получите усложнения и да умрете от друг грипен вирус, който е от друга група.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари