Френски журналист загуби живота си в Украйна

0
32-годишният Фредерик е бил смъртоносно ранен от шрапнел, докато отрязвал украинска операция по евакуация
32-годишният Фредерик е бил смъртоносно ранен от шрапнел, докато отрязвал украинска операция по евакуация

Това съобщиха губернаторът на Луганска област и френски медии

Тридесет и две годишен френски журналист е бил убит в Източна Украйна, след като е бил смъртоносно ранен от шрапнел, докато отрязвал украинска операция по евакуация, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на френската телевизия "Бе Еф Ем", предаде БТА.

Телевизията каза, че нейният журналист Фредерик Льоклер-Емхоф е бил убит докато отразявал "хуманитарна операция в брониран автомобил" близо до Северодонецк, ключов град в района Донбас, за който се водят тежки боеве между руски и украински сили.

Френският президент Еманюел Макрон изказа съболезнования на семейството на загиналия, близките му и неговите колеги. Министърката на външните работи на Франция Катрин Колона нарече смъртта на журналиста "дълбоко шокираща". "Франция настоява за започването на прозрачно разследване възможно най-скоро, за да бъдат напълно изяснени обстоятелствата около тази трагедия", добави тя.

По рано днес управителят на Луганска област Сергий Гайдай съобщи в "Телеграм" за смъртта на Льоклер-Емхоф. Той каза, че руски сили са стреляли по бронирания автомобил и че "шрапнел от снарядите е пробил бронята на автомобила и смъртоносно е ранил във врата акредитирания френски журналист, който отразявал евакуацията". В резултат на атаката евакуацията е била отменена, добави Гайдай. Той публикува снимки на акредитацията на Льоклер-Емхоф и последствията от атаката.

Съветникът на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко каза, че друг френски журналист и жена, която го придружавала, са били ранени. Той добави, че тялото на Льоклер-Емхоф е било евакуирано до контролирания от украински сили град Бахмут, откъдето ще бъде изпратено в град Днипро за извършване на аутопсия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Бой по укрите!
    https://www.mk.ru/politics/2022/05/31/the-times-v-batalone-azov-otkazalis-ot-simvoliki-ss.html
  • 6
    1
    Журналето
    Никой не го е бил по кухата чутура да стои в усрайната
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари