Фотоизложба в Художествената галерия в Русе разказва за съвременен Казахстан

0
Фотоизложба "Съвременен Казахстан" е подредена в Художествена галерия – Русе. Експозицията е показана за първи път в София, като представянето й отбелязва Деня на първия президент на Република Казахстан, честван на 1 декември. След като преминава през градовете Сливен, Ямбол и Плевен, тя може да бъде видяна в Русе до края на месец август.

Казахстан е една от най-големите държави в света, разположена в северното полукълбо на границата на два континента – Европа и Азия, на юг от Урал. Територията на Казахстан е 2724.9 кв. км. В момента републиката изпълнява една амбициозна Програма 2050, която през 2017 г. предвижда провеждането на Световно изложение ЕКСПО-2017.

Фотоизложбата е изпратена от Казахстанското посолство и разказва за съвременния Казахстан, преуспяващ в икономическата, социалната и културната области. Експозицията представя природата, градовете, културата и занаятите. Тя отразява културната история и достиженията, също така показва и голямото разнообразие на етноси, населяващи Казахстан. Показани са снимки от столицата Астана, космическата станция Байконур, както и от обществено политическия живот на президента Нурсултан Назарбаев.

В Русе изложбата „Съвременен Казахстан” се организира в рамките на установените делови контакти между кмета на Община Русе Пламен Стоилов и ръководителя на дипломатическата мисия на Република Казахстан в Република България Н.Пр. Темиртай Избастин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари