Фондация "Александър Русев" ще получи над 5 000 лева, събрани на благотворителен концерт

0
Предложението е внесено за обсъждане в Общинския съвет
Предложението е внесено за обсъждане в Общинския съвет Снимка: Facebook / Фондация "Александър Русев"

Предложението е внесено за обсъждане в Общинския съвет

От 2016 година основателят на фондацията Илиян Русев - Скури предоставя безплатни водни занимания с терапевтична и рехабилитационна насоченост на 100 деца с увреждания, при изготвен график в басейна, намиращ се в сградата на Спортното училище в Русе. За да се увеличи интензитетът на заниманията и да се осигури качествена терапия за деца и възрастни желанието на представителите на фондацията е да развива дейността си в отделен специализиран център, се казва в докладна до Общинския съвет в Русе.

На 08.12.2023 г. Община Русе организира в Голяма зала на Доходното здание благотворителен концерт под наслов „Коледа в сърцето“, с цел финансова подкрепа инициативата на Фондация „Александър Русев“. Със свои изпълнения в концерта се включиха Русенска детска опера, Музикална школа „Къщата“, Танцова компания „Петрова“, ДГ „Зора“, Сдружение „Дете и пространство“, Танцова формация „Фрийдъм“, пианистът Дарен Ехранов, Школа за изкуство и култура „АРТиКУЛ“, ДГ „Пинокио“, Сдружение „Рализ – Бализ“, ОУ „Олимпи Панов“, Танцово училище „The Center” , Дуо “Con Fuoco” и певицата Дивна. Специален гост на събитието бе актрисата Елена Петрова, която е посланик на добра воля на УНИЦЕФ.

Събраните средства от благотворителния концерт са в размер на 5490 лв. Предлага се сумата да бъде дарена на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно – рехабилитационен център в Русе. След въвеждането му в експлоатация и след снабдяване с необходимата лицензия ще бъдат предоставяни и социални услуги – информиране и консултиране; терапия и рехабилитация, по смисъла на чл. 15, т. 1 и 4 от ЗСУ, на деца и възрастни с вродени или придобити трайни увреждания, или които се нуждаят временно от възстановителни водно-рехабилитационни занимания по здравно предписание, става ясно още от докладната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    daskal
    Добре, да са живи и здрави всички - и дарителите, и дарените! Ама с 5-хиляди лева какво ще направи Скури за плувната база? Там трябват милиони левове!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари