ФК "Дунав" направи рестарт, новото ръководство с нови идеи

1
На терена на стадион „Дунав“ днес излязоха юношите, които ще бъдат ядрото на новия мъжки отбор
На терена на стадион „Дунав“ днес излязоха юношите, които ще бъдат ядрото на новия мъжки отбор Видео: Русе Медиа

ФК „Дунав“-Русе направи рестарт след злополучния край на първенството, където мъжкият отбор отпадна от елита, а прословутите нови собственици хвърлиха кърпата и заявиха, че даряват акциите

След като сдружението на фенове и треньори успя да придобие собствеността, днес се състоя и първата тренировка на отбора, който започва изкачването си по стълбичката от Трета Североизточна лига, предава Русе Медиа

На терена на стадион „Дунав“ днес излязоха юношите, които ще бъдат ядрото на новия мъжки отбор. Водят се разговори към тима да се присъедини и досегашният капитан Диян Димов, но все още няма окончателно решение. Засега няма да се правят външни трансфери, тъй като няма финансова възможност.

Треньорът Мартин Цирков, който е част от новото ръководство, сподели, че за него това е едно ново начало с децата на 16-17-18 години, с които да се построи основата на нещо голямо. „Имаме перфектна база и деца с потенциал да се покажат в професионалния футбол. Знаем, че ще бъде трудно, ще има много работа, но ще дадем всичко от себе си“, каза Цирков.

Идеята от страна на феновете да вземат акциите е възникнала спонтанно, тъй като никой друг не е проявил загриженост за съдбата на клуба. „Отправихме оферта, беше важно да успеем да се срещнем със собствениците, което направихме два пъти. Имахме и вариант за нов клуб, но тогава нямаше да може школата да играе в елита. Така че поехме риска да вземем стария клуб и да имаме деца в елитните групи. Предстои ни да видим дълговете и потенциалните приходи, водим разговори с общината и потенциални спонсори. Най-важно ще бъде Общото събрание през септември, където ще поканим всички граждани, милеещи за отбора, и за бизнесмени, които да обединим за общата кауза на Дунав“, каза представителят на сдружението Деян Йорданов.

Целта е клубът да бъде поет изцяло от нови лица, а колкото до концесионера на стадиона д-р Симеон Симеонов, той е оказал пълно съдействие за безвъзмездното отдаване на базата на сдружението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари