Финансовите министри от Г-7 обсъждат глобалното облагане с данъци

1
В Г-7 влизат Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ
В Г-7 влизат Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ

В Г-7 влизат Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ

Финансовите лидери на страните от Г-7 ще разговарят днес в кулоарите на по-широката среща на Г-20 в Индия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В Г-7 влизат Великобритания, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и САЩ.

"Подкрепата за Украйна, реформата на многостранните банки за развитие и международното данъчно облагане ще бъдат обсъждани на срещата", заяви Судзуки. "Не планираме изявление, но ще проведем дебати, за да разрешим проблеми, с които светът се сблъсква", каза финансовият министър на Япония Шуничи Судзуки.

Страните от Г-20 под председателството на Индия ще дискутират отделно глобалната икономика и здравното осигуряване, устойчивите финанси и инфраструктурата, глобалната финансова архитектура, глобалното данъчно облагане и приобщаващото финансиране, посочи по-рано тази седмица Судзуки.

Японският финансов министър приветства ключовото споразумение, постигнато неотдавна между близо 140 страни членки от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР/Г-20), което за напредък по пътя към глобална данъчна реформа.

Този пакт ще спомогне за "постигане на стабилност и сигурност в международната система за облагане с данъци". "Целта на споразумението е да преразгледа основната схема за облагане с данъци през последното столетие и може да е от историческо значение", коментира Судзуки.

Страни с данъци върху цифровите услуги приеха да задържат прилагането им с поне една година, след като приемането на глобалното споразумение за облагане с данъци на мултинационалните компании бе отложено. Над 140 страни ще започнат да въвеждат идната година споразумението от 2021 година, в което се преразглеждат прилагани от десетилетия правила за данъчно облагане на мултинационалните компании, за които се смята, че са остарели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Асан БангоВасилев
    140 000 000 лева за КОВИД "ваксини" за 2023 година. Това предвижда чл.1, ал.5, т. 3.1. от Проекта на Закона за държавния бюджет на Република България!!! Никой от управляващите НЕ постави остро въпроса на ЕК за преразглеждане на договореното! Толкова ли сме богати, че да допуснем да изхвърлят парите на данъкоплатците, нашите пари, на боклука? До кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари