Фериботът Русе - Гюргево може да бъде пуснат в краткосрочен план

0
Очаква се правителственото решение на Румъния, с което да се даде реален старт на дейността на тамошния пункт
Очаква се правителственото решение на Румъния, с което да се даде реален старт на дейността на тамошния пункт Снимка: Областна администрация - Русе

Темата бе обсъдена между заместник областния управител на Русе и председателя на Окръжния съвет на Гюргево

Възможностите за разширяване на търговско-икономическото сътрудничество и транспортната свързаност между Русе и Гюргево обсъди заместник областният управител Георги Георгиев с председателя на Окръжния съвет Думитру Беяну и неговия заместник Кристиян Анкулеску. Георги Георгиев посочи, че водещ приоритет за него ще бъде развитието на трансграничните отношения във всеки един аспект. „Трафикът между България и Румъния продължава да се увеличава, а това налага и увеличаване на граничния капацитет“, посочи Георгиев. Според него има две възможности, които могат да допринесат за решаване на проблема. Това са изграждането на втори мост над река Дунав при Русе и възобновяването на фериботната линия между Русе и Гюргево. По думите на заместник областния управител първият вариант е по-скоро стратегически приоритет и затова по никакъв начин не бива да забавя стартирането на проекта. Георгиев посочи още, че е убеден, че възобновяването на редовната фериботна линия би могло да се постигне в краткосрочен период. „Налични са всички инфраструктурни и технически условия от българска страна“, каза заместник областният управител. От румънска страна той получи подкрепа и бе уверен, че властите в Гюргево са направили всичко възможно за реализирането на проекта. Очаква се правителственото решение на Румъния, с което да се даде реален старт на дейността на тамошния пункт.

„Чрез подобряването на транспортната инфраструктура ще улесним икономическият обмен, ще подпомогнем развитието на туризма и ще спестим време на пътуващите граждани. Считам, че развитието на транспортните връзки между България и Румъния, в т.ч. между Русе и Гюргево е ключово за просперитета и стабилността на региона. В настоящата сложна геополитическа обстановка трябва да намерим най-добрите възможности за утвърждаване на междурегионалото сътрудничество“, посочи Георгиев. „Уверявам, че можете да разчитате на мен за активен диалог и координация по всички въпроси от общ интерес. Сигурен съм, че ключовата дума в нашата бъдеща съвместна работа ще бъде доверие“, категоричен бе заместник областният управител.

В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева. По-късно през деня се проведе и заседание на Съвместната българо-румънска работна земеделска група. Очаквайте допълнителна информация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    8
    мммм
    Голямо заглавие, а в статията ... не се казва абсолютно нищо конкретно. Нито дати, нито срокове .. нищо. Пак ала - бала
  • 5
    7
    Станчо
    Българинов и Станев са аутсайдери. Мъчиха го тоя ферибот да тръгне три години а ти Гошо го уреди на втория ден кат стана областен. Машала Ти си новия Прометей, а може би Бойко Борисов !!!!!
  • 5
    6
    Ивайло Иванов
    Смешно е ,че занимавате хората с нещо толкова елементарно. По Дунав ,по Рейн ,по Мозел ... Има безброй фериботи и ги пускат в срок "от днес за утре" Вие подигравате ли се ,като мислите ,че хората ви вярват ,че е ТОЛКОВА ТРУДНО И ОТНЕМА ТОЛКОВА ВРЕМЕ . Истината е ,че главното е да се нагласи ,НАШ ЧОВЕК ,НАША ФИРМА ...
  • 3
    5
    Роко
    Ферибот и нов мост ще има,ако от НАТО поискат и го финансират като транспортен коридор към Украйна.
  • 8
    4
    Капитан на ферибот
    ферибот ще видите през крив макарон. Тези ур_оди каква им е квалификацията във връзк с темата? НИКАКВА. Лай ЛАЙ кучки и прибиране на пари, пари, пари. Та този Облак с пола какво е постигнал освен да цоца Дръжавата? Само Пената-Изневерника липсва на фототу.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари