Дунава в Русе ще се преминава с ферибот, заради ремонта на моста?

0
От областната управа информираха, че предстои подписване на споразумение между двете страни, свързано с организацията на работа и движението по “Дунав мост”
От областната управа информираха, че предстои подписване на споразумение между двете страни, свързано с организацията на работа и движението по “Дунав мост” Снимка: Фериботен комплекс "Свищов - Зимнич"

Да бъде възстановена фериботната връзка между Русе и Гюргево - това е една от идеите, които са били обсъдени на среща днес между областния управител Стефко Бурджиев и представители на международни транспортни фирми по повод на ремонта на “Дунав мост” от румънска страна, съобщиха от областната управа.

Бурджиев припомни, че фериботът е прекратил своята дейност преди двайсетина година. На срещата са били дискутирани възможностите за оптимална организация на трафика през съоръжението, както и алтернативни варианти за преминаването на извънгабаритен транспорт.

Участниците са взели решения, които ще бъдат представени на следващата среща с румънската страна. Част от тях са свързани с информация от фирмата – изпълнител на ремонта, която да посочи конкретните габарити на превозните средства, които ще могат да преминават през съоръжението по време на ремонтните дейности. Отделно, по възможност, да бъде определен и времеви пояс за преминаване на извънгабаритна техника.

От областната управа информираха, че предстои подписване на споразумение между двете страни, свързано с организацията на работа и движението по “Дунав мост”.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари