Феновете се завръщат на стадионите от 24 април

0
На трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека на сектор
На трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека на сектор Снимка: bTV

Спортните събития се провеждаха пред празни трибуни от октомври 2020 г. насам

Феновете на спорта отново ще могат да гледат своите любимци на живо. Това стана ясно след пресконференция на министъра на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов и главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, предава bTV

Стадионите отварят от 24 април. На трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека на сектор. Всички привърженици ще трябва да спазват социална дистанция от 1,5 м помежду си и да носят маски. Мярката важи само за събития, които се провеждат на открито.

Това означава, че от утре футболните мачове ще се играят пред публика. 

Новината е добра за феновете на "Левски" и ЦСКА. Дербито между двата тима ще се играе на 26 април на националния стадион "Васил Левски", като на него ще могат да присъстват максимум 4000 зрители. В края на февруари привържениците на двата клуба настояха забраната за публика по трибуните да бъде вдигната.

Пред зрители ще могат да се проведат и още 5 мача от последния кръг на редовния сезон в Първа лига. Без зрители остава само "Ботев" Враца - "Черно море". Този мач ще се играе днес (23 април).

В края на октомври 2020 г. правителството затегна противоепидемичните мерки и забрани на фенове да присъстват по трибуните на спортни събития. До момента тази мярка не беше преразглеждана.

Всякакви спортни дейности в страната бяха преустановени от март до юни 2020 г. Част от федерациите предпочетоха да прекратят шампионатите. Футболът се завърна у нас с доиграване в Първа и Втора лига, като беше позволено на феновете да присъстват на трибуните при строги ограничения - запълнен капацитет до 30% (или до 1000 човека на сектор), носене на маски и социална дистанция. Видимо част от тези рестрикции не се спазваха.

Новите шампионати стартираха при същите правила, които останаха в сила до 29 октомври, когато отново беше въведена забрана за посещение на спортни събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари