Фейсбук ни принуждава да гледаме реклами

0
Компанията е активирала новата си функция във вторник
Компанията е активирала новата си функция във вторник

Facebook е открила лесен начин да заблуждава приложенията за блокиране на реклами, така че те практически да не работят с нея.

Вместо тях социалната мрежа планира алтернативни решения за потребителите, съобщава в. The New York Times, цитирани от Дневник.

Компанията е активирала новата си функция във вторник. Тя променя дигиталните означения, които приложенията за блокиране търсят и разпознават в рекламите. По този начин знаят, че могат да блокират това съдържание. Когато тези означения се променят обаче, приложенията не ги засичат изобщо и няма какво да блокират. Единственото решение е да започнат да анализират цялото съдържание на всяка страница, което е доста по-труден и скъп процес.

"Искаме хората да ни помагат да подобрим рекламите, вместо да променим изцяло начина на услугата. Нахалните реклами са проблем на цялата индустрия и възходът на приложенията за блокиране на реклами са ясен знак, че хората не искат да ги виждат. Тези приложения обаче са лошо и крайно решение", коментира Андрю Босуорт, който е вицепрезидент на Facebook и отговаря за рекламите в социалната мрежа.

Популярността на приложенията за блокиране на реклами коства сериозни суми на много сайтове. Приложенията има функции, които позволяват на потребителите да позволяват показването на реклами в избрани от тях сайтове и така да помагат на любимите си онлайн издания. Малцина обаче ги използват и просто блокират рекламите напълно.

Facebook смята, че има по-добро решение. Социалната мрежа вече предлага обстоен контролен панел, чрез който потребителите могат да избират какви типове реклами да виждат в профилите си. По този начин Facebook ще може да подбира още по-подходящи реклами за тях, които да са им полезни.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари