Фалшивите хора

4
Питам се – толкова ли нямат с какво да вдъхнат уважение към себе си?
Питам се – толкова ли нямат с какво да вдъхнат уважение към себе си? Снимка: Pixabay

Познавам хора, които много обичат да се изразяват фамилиарно по адрес на известни личности. Ако ги слушаш, ще си помислиш, че ги свързва дългогодишно приятелство и едва ли не всеки ден си пият заедно кафето. Обикновено случайността ми е помагала да разбера, че си измислят…

Това пише Емилия Ганева за Жената днес.

Случва се и когато реагираш на нещо нередно, някой да те заплаши с нечие обществено положение. И ако решиш да се задълбочиш в тези афиширани познанства, отново стигаш до зле премерената лъжа, до желанието на някои хора да се скрият зад нечия авторитетна сянка.

Питам се – толкова ли нямат с какво да вдъхнат уважение към себе си?

Нямат ли си нещо свое?

Също като онези екстравагантни личности, които ще скрият, че иначе са си от село, че собственото им име не е това, с което се представят. Защото са решили, че никак не подхожда на сегашното им положение и вид.

Не е ли по-важно да си останеш просто онова, което си ти самият? Тогава можеш да предизвикаш и искреното възхищение: „Я виж, откъде тръгна и какво постигна!“, вместо подигравателното: „Какво се прави на важен, сякаш не се знаем!“

Затова си мисля, че е страшно тъжно и смешно да разиграваш театър на фалшивата личност. Фалшива външност и още no-фалшива същност.

Очила на носа без диоптър (просто за „интелигентен“ вид), заучена поза, маниери, поток от превзети думи. А като погледнеш по-дълбоко и го поставиш на изпитание – въздух!

Заслужава си да отделим време за една реална само преценка: какви бяхме, какво умеем сега и докъде бихме могли да стигнем. Най-трудният път е пътят към самия себе си. Но трябва да го изминем, ако искаме да оправдаем самочувствието си. Като разчитаме единствено на собствените си качества и достойнства. Без да се кичим с чужди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари