Фалитът на МВР превръща хората във въоръжена съпротива

0
Затворите са се превърнали в места за усъвършенстване на уменията на престъпници
Затворите са се превърнали в места за усъвършенстване на уменията на престъпници

Фалитът на системата за сигурност превръща почтени хора във въоръжена съпротива и се стига до случаи като този в Пловдив.

Само преди дни министърът на вътрешните работи обяви, че едва 1 от 4 битови престъпления бива разкривано.

Това коментират от Движение „България на гражданите“.

Тази неефективност на МВР кара хората да поемат защитата на живота на семействата и имуществото си в свои ръце. Неосъществената вече 10 години реформа в МВР от ГЕРБ доведе до пропастта, която има днес в системата за сигурност, и за която трябва да се понесе политическа отговорност. Недопустимо е да се дават все повече средства за сектора без никакви реформи.

Затворите са се превърнали в места за усъвършенстване на уменията на престъпници, вместо в институции за превъзпитание. Никой не си представя, че при ситуацията в момента - 1 пазач на 100 затворници, може да се постигне какъвто и да е възпитателен ефект. Необходима е политическа воля за промяна на системата и разработването на стратегия за подобряване на ефективността й, осигуряване на по-добри условия на работещите в затворите и увеличаване на бройката им.

ДБГ винаги се е борила за справедливост и правосъдие, затова настояваме за бърз и справедлив съдебен процес при случая в Пловдив, който да разкрие обективната истина.

Вместо депутатите да се занимават с популистки промени в НК, трябва да се създаде стабилна законова база за еднаква практика на съдилищата по случаите на неизбежна отбрана и превишаване на пределите й.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари