Facebook забранява на Huawei да слага приложенията им в телефоните си

0
Това е поредният епизод от сериала „Западни компании късат с Huawei”
Това е поредният епизод от сериала „Западни компании късат с Huawei”

Facebook ще спре да позволява на Huawei да инсталира предварително приложения на компанията на своите смартфони, съобщава Ройтерс, цитиран от Kaldata.com.

Това е поредният епизод от сериала „Западни компании късат с Huawei”, след наложената от Доналд Тръмп забрана за търговия.

Разбира се, потребителите на устройства Huawei ще могат да инсталират и използват приложения като WhatsApp, Facebook, Messenger и Instagram. Те ще продължат да получават ъпдейти през Play Store. Просто всичко изброено няма да може да бъде включено в телефоните на китайския гигант out-of-the-box. Оборудването на нови устройства с комплект масово използвани приложения е традиционен подход.

Facebook подхожда различно по отношение на наложените забрани срещу Huawei. За разлика от Google, които получиха временен лиценз да продължат работата си. Телефоните на китайската компания, които в момента са по магазините, както и произведените в 90-те дни на лиценза, ще разполагат с предварително инсталирани услуги на Гугъл. Facebook обаче не желае да има инсталации на телефони, които не са излезли от фабриката.

Разбира се, това не е удар от ранга на на тези, които ARM и Google нанасят или ще нанесат. Все пак, ако Huawei не може да произведе чипове и да предложи основни Android услуги и няма алтернатива на тях, въобще няма да се стигне до инсталирането на приложения.

Определено решението на Facebook e по-скоро със символично значение, но е поредната неприятна новина.

Източник: Kaldata.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари