Евтини украински яйца напълниха магазините

0
Продават ги в опаковки по 3,99 лeва за 10 броя
Продават ги в опаковки по 3,99 лeва за 10 броя

Продават ги в опаковки по 3,99 лeва за 10 броя

Евтини украински яйца плъзнаха в магазините дни преди Великден. Продават се в опаковка по 10 броя за 3,99 лв. и са бели. Яйцата без цвят са предпочитани от потребителите, тъй като при боядисване стават ярки и красиви. С около 10-20 ст. по-скъпо пък излизат българските, като в момента някои търговци предлагат намаления и по-дребните могат да се купят и за 42 ст., които са от клетъчно отглеждани кокошки, а тези от свободни са по 53 ст. за брой.

Търсене

Към евтиния внос се насочват пенсионерите, установи проверка на Telegraph.bg. 71-годишният Иван Иванов от София коментира, че си купува украински яйца заради по-ниска цена от тази на българските. Той сподели, че предпочита родно производство, но цената им е с 10 ст. по-висока.

Даниел Божанков, председател на Асоциацията на промишленото птицевъдство, коментира, че основно притесненията от вноса са свързани с това дали на опаковката е изписано, че са от Украйна, ако нямат печат както българските. Според него има вероятност недобросъвестни търговци да ги преопаковат и да ги продават за родно производство и се надява контролните органи да следят за подобни практики.

Освен украински по магазините могат да се намерят и германски яйца. Те обаче са сварени и боядисани и се продават в кошнички по 6 броя за 6,99 лв., което прави по 1,17 лв. за яйце. Предлагат се в два варианта, като единият е изчистен, а другите са украсени с други цветове.

Козунаци

Дни преди Великден опитни пекари вече предлагат услугите си в нета, като продават готови домашни козунаци на цена 15 лева. В платформите с частни обяви има десетки предложения за приемане на поръчки за козунаци. Цената е от 15 лева за 500 грама, а по-големите вървят между 20 и 25 лв. Предлагат се както класически козунаци, поръсени със захар, така и такива със стафиди, мармалад, шоколад или локум. От агенцията по храните съветват потребителите да купуват само от регистрирани обекти за производство и търговия с храни.

Родни птицевъди с кампания за повече бебета

1 ст. от всяко продадено яйце ще бъде дарявано на Фондация „Искам бебе“. Инициативата е на Асоциацията на промишленото птицевъдство, обяви Даниел Божанков пред „Телеграф“. Идеята е да се насочим към социално значими инициативи. Очакваме да продаваме по 30 000 яйца на ден, което прави 300 лева. Месечно пък сме заложили да даряваме 9000 лв., а годишно сумата ще набъбне до 108 000 лева, изчисли Божанков. Той посочи, че яйцата с кауза са опаковани в кори от 6 и 10 броя, като в зависимост от размера са в жълти или зелени кутии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Не, че нещо
    Не съм пенсионер, правя си сметка на цените които плащам, но не всяка цена. НЕ КУПУВАМ нещо произведено в България! Като се налага ще купя сирене от Гърция и месо от Румъния, но в никакъв случай от България!!! До утре мога да обяснявам защо, но няма смисъл. НЕ КУПУВАМ българска продукция!
  • 0
    7
    SORRY
    ХЕМ ГЛАДЕН ХЕМ КАПРИЗЕН,Е ТОВА СМЕ НИЕ КАТО НАЦИЯ.МЪРЗЕЛИВ,ЗАЯДЛИВ ,КРАДЛИВ.НИКОГА НЯМА ДЕСЕ ОПРАВИМ ДОКАТО И ГЛЕДАМЕ В КОШНИЦАТА НА ДРУГИЯ.
  • -1
    6
    Някой
    Тези загубени украинци потопиха цяла Европа в хаос.Сега и с евтини яйца ни даваят. До скоро протестираха земеделците заради евтиня внос на зърно от Украйна. До кога ще им ядем радиоактивните боклуци на тия мутанти?
  • 0
    5
    Фалшиви новини 17:47 |...
    Вижда се резултатът от пропуск на прием на успокоителните! И къде видя, че е 1%, ако може - връзчица (ма не бтв, нова, пик, мик, дир, капитал etc.)! И, баце, превъзбуден си, лошо! Може инфарктец, инсултец да си докараш! Не че ще е лошо, но все пак - хора сме! Та намали малко "младежкия си плам и дръзновение"! Анадънму!
  • 14
    4
    LOL
    Ганя хем реве, че са високи цените по магазините на българските стоки, хем реве като му внасят евтини продукти от Украйна. Няма угодия Ганя, нямаааа :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари