Евтаназираха майка от Белгия, убила петте си деца

0
Осъдена на доживотен затвор, тя беше освободена при условия през 2019
Осъдена на доживотен затвор, тя беше освободена при условия през 2019 Снимка: ЕПА

Осъдена на доживотен затвор, тя беше освободена при условия през 2019

Белгийката Женевиев Лермит беше евтаназирана във вторник, 28 февруари 2023 г., шестнадесет години след като уби петте си деца през 2007 г. с нож в Нивел. Осъдена на доживотен затвор, тя беше освободена при условия през 2019 г., съобщи "Лавнир", предаде 24 ЧАСА.

Доктор Мишел Шар, който е бил близък до семейството ѝ заяви пред изданието:. „Изненадан съм и в шок. Изненадан от момента, от времето, изминало преди това решение за евтаназия. Мога да разбера естеството на нейното искане. Тази жена трябва да е била в изключително психическо страдание“, обяснява той на нашите колеги.

Доктор Шаар обясни, че ще запази противоречив спомен за Женевиев Лермит. „От една страна изглеждаше, че има щастлив семеен живот след раждането на децата си. От друга страна, тя също беше депресирана жена, която не се предаваше. Бях я посъветвал да отиде да види психиатър".

„Повтарям, разбирам акта ѝ на евтаназия. Но цял живот ще тая злоба за това, което направи на децата си“, завърши той.

Животът вече не беше възможен за нея

Андре, чичото на Женевиев по майчина линия, от района на Ла Лувиер, бе гост в тв предаването. Той твърди, че искането за евтаназия е мотивирано от причини за психологически стрес: "Животът вече не беше възможен за нея. Тя излежа присъдата си 1000 пъти в главата си, хората трябва да разберат. Това не е коледен подарък. Евтаназия може да бъде дадена за физическо, но и психологическо страдание".

Мъжът разкри, че се е опитал да не обръща особено внимание на ужасяващото деяние, извършено от племенницата му. „Налагаше се, от човечност. Приех я в дома си, тя идваше да прекарва уикендите. Обикаляше из къщата, ходеше на разходка, вечеряхме заедно. Опитах се тя да има възможно най-спокоен живот възможно. И за мен не беше лесно. Да го посрещна в дома си не беше сложно, той е моето семейство, той е моя племенница."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Мамка и
    Това е заслужила мамка и мърша.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари