Eвропейските държави се разбрали да няма нова всеобща карантина

0
Никой обаче не знае как ще живеем с вируса, заяви гръцкият премиер Мицотакис
Никой обаче не знае как ще живеем с вируса, заяви гръцкият премиер Мицотакис

Никой обаче не знае как ще живеем с вируса, заяви гръцкият премиер Мицотакис

"Има общо съгласие между европейските страни, че е много трудно, почти невъзможно да се премине към втора цялостна карантина", заяви днес гръцкият премиер Кириакос Мицотакис. Изявлението той направи по време на тазгодишното издание на Атинския форум за демокрация. От думите му се разбра, че ще се налагат локални карантини, където са нужни.

„Но има въпросителна: можем ли да живеем с вируса и в същото време да поддържаме икономическа нормалност без пълна карантина и без да оказваме голям натиск върху здравната система? Мисля, че никой все още няма отговор, защото ни предстоят три или четири трудни месеца. Надявам се и съм оптимист, че няма да има нужда да приемаме по-драстични мерки от тези, които сме взели“, заяви той, цитиран от БГНЕС.

ВАКСИНА

Междувременно "Таймс" написа, че работещите по ваксината на „Астра Зенека “ в Оксфорд се надяват регулаторите да я одобрят през следващите три месеца. Масовото въвеждане пък можело да стане до шест месеца, като първоначално се ваксинират само възрастни хора. В момента препаратът е в заключителна фаза на клинични изпитвания, след като през септември те бяха временно преустановени заради странични ефекти пр

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари