Европейска седмица на спорта в Русе

0

Министерството на младежта и спорта организира „Европейска седмица на спорта“, която ще се проведе от 10 до 17 септември в 10 града в България.

Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейската комисия. През 2016 г. инициативата се провежда за втори път. Основната тема и слоган на кампанията е #BeActive, информира Арена Медиа.

В България кампанията ще бъде открита на 10 септември в София. Събития от „Европейската седмица на спорта“ ще се проведат в Бургас, Благоевград, Варна, Враца, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Сливен и Русе.

Посланици на българската инициатива са знаменосецът на българската делегация на Олимпиадата Ивет Лалова, Тити Папазов, Димо Тонев, Габриела Петрова, Петър Стойчев, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Гошо Гинчев, борците Михаил Ганев, Тайбе Юсеин, Елица Янкова, Мими Христова, световният шампион по кик бокс Александър Петров, дрифт състезателят Александър Язов, голфърът Любомир Костов и др. „Европейската седмица на спорта“ е инициатива, която иска да се пребори с намаляващия дял на физически активните хора в европейските държави.

Спортът и физическата активност допринасят значително за качеството на живот, а липсата на физическа активност има отрицателни последици не само за здравето на хората и за обществото, но и води до икономически разходи. Освен това спортът има потенциал да засили посланието за толерантност и гражданското съзнание в цяла Европа.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук