Русенските спортни акробати се включиха в Европейската седмица на спорта

1

С две инициативи спортистите от клуба по акробатика „Локомотив – Русе“ отбелязват Европейската седмица на спорта

Тази събота се проведе приятелска среща - турнир между децата от русенския клуб и „Акро Старс“ Варна, подкрепен от Община Русе. В него взеха участие 36 деца на възраст между 6 и 12 години.

В днешно време е все по-трудно да  бъдеш родител, особено на дете, което спортува активно. Адмирации към всички вас, които съумявате да го правите и с помощта на треньорите изграждате у децата полезни качества като отборен дух, отговорност, сила и дисциплина“, обърна се към състезателите и техните родители кметът Пенчо Милков.

Предходната събота пък бе обявена за Ден на отворените врати за клуба. В рамките му бе проведена тренировка за деца и всеки желаещ имаше възможност да посети залата и да се запознае с особеностите на спортната акробатика.

Европейската седмица на спорта се провежда всяка година от 23 до 30 септември. През 2022 нейното мото е "Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни". Освен в Русе инициативи ще се проведат още в София, Панагюрище, Велико Търново и Троян, като целта е им е да насърчат спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари