Европа успешно замени вноса на дизел от Русия

2
Доставките от Близкия изток и САЩ нарастват. Очаква се потоците от Саудитска Арабия да достигнат нов връх
Доставките от Близкия изток и САЩ нарастват. Очаква се потоците от Саудитска Арабия да достигнат нов връх

Доставките от Близкия изток и САЩ нарастват. Очаква се потоците от Саудитска Арабия да достигнат нов връх

Европейският съюз успява да замени дизелът, който се внасяше от Русия и който впоследствие беше спрян през февруари. Това е голяма стъпка, защото от страната идваше повече от половината внос на дизел в ЕС и Великобритания.

Горивото има широко предназначение и се използва във всичко - от промишленост до превоза на товари и автомобилния транспорт.

Доставките от други страни скочиха значително, за сметка на спрените доставки от Русия. Общият внос на дизел и газьол се очаква да скочат до четиримесечен връх от около 1,25 милиона барела на ден през май, според данни на Bloomberg, позовани на фирмата за анализ на корабоплаването Vortexa, информира Money.bg.

Като се изключи периода точно преди началото на забраната за внос - когато страните се запасяваха, потоците през май нарастват на годишна база.

От къде идва вносът?

Доставките от Близкия изток и САЩ нарастват. Нещо повече - очаква се потоците от Саудитска Арабия да достигнат нов връх от около 324 000 барела на ден, а тези от САЩ се очаква да достигнат връх, в сравнение с тези от август 2020 г.

Доставките от Азия обаче може да намалеят този месец, заради по-намаленият внос от Китай и Сингапур, въпреки че се очаква дизеловите товари от Индия да нараснат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Bloomberg
    твърди, че Саудитска Арабия изпреварва САЩ по износ на дизелово гориво и става втори в света. Постигнала го е като купува милиони барели руски дизел. През април вноса на СА е 174 000 барела на ден от Русия. За същият месец най-големият износител е Индия - продава по над 360 000 барела на ден в ЕС и купува от Русия по 2 МИЛИОНА барела на ден. Някой от идиотите с цъкани минусчета още нещо да не е разбрал?
  • 1
    6
    до 3
    Всички искаме това, но никога няма да го видим, понеже тези сделки са през частни компании и се водят "търговска тайна". "Дребен" нюанс, който позволява на политиците да забогатеят и да замазват очите на хората с такива лакърдии, понеже "нямат право" да изнасят такава информация. Колко удобно - иначе ще ги линчуват директно :)
  • 1
    5
    до 4
    ако гледаш украинската "информация" си прав 🤣 Прегледай официалната световна информация и ще се изненадаш. Ако пък вземеш да следиш като цяло световната обстановка ще се втрещиш 🤣🤣🤣 Айде едно жокерче от мене, че явно ти е трудно - 93% от страните, добиващи петрол са се договорили за намаляне на количествата добив. Ако не знаеш какво означава това - лошо за теб говори само
  • -2
    4
    до ееее
    а в същото време количествата които добива терораша намаляват, нещо ти е крива сметката
  • 1
    3
    ...
    Такива "новини" нямат никаква стойност, докато с цифри не се опише точно и конкретно цените на Русия преди войната и цените на Арабите и сащ сега. Покажете точно на хората, колко струва тази "замяна" на зависимост от една страна със друга, от която да зависим. Никой никъде не вади цифри. Дайте сметката не лакърдиите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари