Евр(оп)ейско училище за изедници отваря врати!

0
Училището ще се финансира от Камарата на ЧСИ
Училището ще се финансира от Камарата на ЧСИ

Училището ще е отворено и за всеки, който иска да научи повече по дадена тема, свързана с принудителното изпълнение.

Камарата на частните съдебни изпълнители учреди Европейско училище за принудително изпълнение, което ще се грижи за по-добрата подготовка на съдебните изпълнители, но и синдици, адвокати, представители на бизнеса, пише Дневник

За създаването му съобщиха от ръководството на камарата. Оттам обясниха, че учредяването на подобна институция се налага заради бързо променящото се законодателство, все по-големите случаи на трансгранично изпълнение, както и липсата на предварително обучение за новопостъпващите частни съдебни изпълнители, за разлика от подготовката, която получават съдиите и прокурорите.

"Колегите са преминали през тежък изпит, но има някои неща, които се научават само в процеса на работа. А надали някой иска да се учи на гърба на взискателите и длъжниците", заяви Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Директор на училището е бившият шеф на Националния институт на правосъдието Драгомир Йорданов. Той цитира доклад на Европейската комисия за съдебното обучение от 2015 г., в който е посочено, че само в 14 страни от Европейския съюз има организирано обучение за съдебните изпълнители. За сравнение - във всички държави членки има подготовка на съдиите, в почти всички - на прокурорите.

Училището ще се финансира от Камарата, както и от таксите на представителите на други професии, които искат да преминат даден курс.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари