Ева Кайли е направила частични самопризнания

0
Бившият заместник-председател на Европейския парламент е потвърдила, че е предоставила големи суми в брой на баща си, за да бъдат "изпрани"
Бившият заместник-председател на Европейския парламент е потвърдила, че е предоставила големи суми в брой на баща си, за да бъдат "изпрани" Снимка: БТА / ЕП

Бившият заместник-председател на Европейския парламент е потвърдила, че е предоставила големи суми в брой на баща си, за да бъдат "изпрани"

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли е направила частични самопризнания за участие в организирана престъпна група, свързана с корупция в полза на Катар и Мароко, съобщават медии в Белгия, предаде БТА.

Уточнява се, че тя е потвърдила, че е предоставила големи суми в брой на баща си, за да бъдат "изпрани". По-рано този месец бащата на Кайли бе задържан в Брюксел и по-късно освободен, след като в куфара му бе открита значителна сума пари в брой. Допълва се, че през апартамента на Ева Кайли са преминали няколко куфара, пълни с пари.

Пред следствието тя е признала, че партньорът ѝ Франческо Джорджи е отговарял за подкупите, получавани с цел влияние над решенията на ЕП. Отбелязва се, че Джорджи също е направил подобни самопризнания пред разследващите.

По данни на следствието ръководител на престъпната група е бил бившият италиански евродепутат Антонио Панцери, в чието жилище бяха намерени 600 хиляди евро в брой от общо заловени над 1,5 милиона евро. Джорджи и Панцери твърдят, че белгийският евродепутат Марк Тарабела е получавал подаръци от Катар - което той отрича.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ох
    Мога да и играя вдно бренеке м да
  • 6
    1
    песимист
    Тази жена доказа , че освен "демокрацията" гърците са измислили и корупцията...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари